Chisca umpluta cu crupe albe

Portii
16
Timp pregatire
100 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Chisca umpluta cu crupe albe

Ingrediente

  • -2 castronele de crupe albe, cam 1 kg.de crupe
  • -1,5 kg carne de porc
  • -200 gr orez
  • -1 lingura sare
  • -2 linguri ulei
  • -500 gr ceapa
  • -condimente:
  • piper macinat, condimente de porc, ierburi aromate

Mod de preparare

Se taie carnea de porc in bucati mici, se clateste si se pune intr-un vas de tuci, se adauga putin ulei, putina sare, piper, condimente, ierburi aromate; se pune capac si se lasa sa fiarba pana se fac jumari bine patrunse. Se adauga ceapa tocata marunt si se lasa sa fiarba pe foc mic, pana se prajeste si devine aurie, dupa care se opreste focul.
Se pun crupele intr-un vas mai inalt, se lasa sa curga apa peste ele, se trece cu mana prin ele sa iasa toata hoaspa (surplusul de la crupe), care va curge in chiuveta, se clatesc pana raman curate fara impuritati, apoi se aduga peste jumari. Se mai adauga orezul, sare dupa gust, putin piper, condimente si ierburi aromate, se omogenizeaza bine si se umplu chistile, cam 60% din capacitatea lor, in rest se adauga apa, se unesc la capete si se leaga cu ata, se pun la fiert in apa, la foc mic, cu capac peste ele. Din cand in cand se inteapa cu acul sa nu se sparga si sa curga compozitia. Se fierb pret de o ora, dupa care se transfera in tava de la cuptor si se rumenesc pe ambele parti. Sa aveti pofta, dragilor!
Chisca sau intestinul gros se poate cumpara din magazinele de specialitate, gata curatate, au un pret de 7 lei pe o cutie ce are o bucata de circa 70 cm.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Prajitura Kinder Bueno
2
Dulciuri

Prajitura Kinder Bueno

Aceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...

Prajitura Kinder Bueno
Napolitanele cu nuca, caramel si glazura de ciocolata
3
Dulciuri

Napolitanele cu nuca, caramel si glazura de ciocolata

Napolitanele cu nuca, caramel si glazura de ciocolata
Pasca cu aluat de cozonac
5
Dulciuri

Pasca cu aluat de cozonac

Pasca cu aluat de cozonac
Parteneri
Sandwich pentru zmei
Bucataras.RO

Sandwich pentru zmei

Cristina, sau mai bine spus Divainbucatarie.ro, are un concurs minunat. Am spus da provocării, dar abia acum pe ultima sută...

Sandwich pentru zmei
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala