Se taie carnea de porc in bucati mici, se clateste si se pune intr-un vas de tuci, se adauga putin ulei, putina sare, piper, condimente, ierburi aromate; se pune capac si se lasa sa fiarba pana se fac jumari bine patrunse. Se adauga ceapa tocata marunt si se lasa sa fiarba pe foc mic, pana se prajeste si devine aurie, dupa care se opreste focul.
Se pun crupele intr-un vas mai inalt, se lasa sa curga apa peste ele, se trece cu mana prin ele sa iasa toata hoaspa (surplusul de la crupe), care va curge in chiuveta, se clatesc pana raman curate fara impuritati, apoi se aduga peste jumari. Se mai adauga orezul, sare dupa gust, putin piper, condimente si ierburi aromate, se omogenizeaza bine si se umplu chistile, cam 60% din capacitatea lor, in rest se adauga apa, se unesc la capete si se leaga cu ata, se pun la fiert in apa, la foc mic, cu capac peste ele. Din cand in cand se inteapa cu acul sa nu se sparga si sa curga compozitia. Se fierb pret de o ora, dupa care se transfera in tava de la cuptor si se rumenesc pe ambele parti. Sa aveti pofta, dragilor!
Chisca sau intestinul gros se poate cumpara din magazinele de specialitate, gata curatate, au un pret de 7 lei pe o cutie ce are o bucata de circa 70 cm.
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...
Guacamole: un sos mexican autentic si deliciosPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorAm incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...
Zacusca cu vinete, gogosari si kapiaCredeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .
Galuste cu prunePandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Comentarii