Rulada Cu Crutoane

Complexitate
redusa
Rulada Cu Crutoane

Ingrediente

  • 100 g unt
  • 8 galbenusuri
  • 2 linguri faina
  • 400 gr cartofi copti in coaja
  • 3-4 felii de paine
  • unt pt prajit crutoanele
  • 1 lingurita nuca macinata
  • 1 lingurita sare
  • verdeata (patrunjel, rozmarin)
  • 100 gr costita
  • 2 carnati picanti
  • 1-2 linguri ulei

Mod de preparare

Se amesteca cortofii copti (dati prin razatoare) cu galbenusurile amestecate in prealabil cu untul caldut si cu faina. Se adauga verdeata, nuca, sarea amestecand pana ce se omogenizeaza. (eu le-am pus pe toate in blender)

Se taie feliile de paine in cuburi si se rumenesc in unt intr-o tigaie incinsa. Se scot apoi pe o farfurie si se lasa la racit.

Compozitia obtinuta din cartofi, unt, faina si verdeata se intinde cu ajutorul sucitorului intr-o foaie mai groasa. Se pun crutoanele in mijlocul foii, apoi se ruleaza usor, prinzandu-se bine la capete. Galusca obtinuta se pune la fiert intr-un vas cu gratar, in apa sarata, 30-35 min

Se scoate galusca si se lasa la racit pe un platou. Costita si carnatii se pun la prajit in putin ulei.

Se taie galusca in felii si se serveste impreuna cu carnaciorii si cu costita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Ciocolata de casa cu alune de padure si visine din visinata
Bucataras.RO

Ciocolata de casa cu alune de padure si visine din visinata

Macar sa dea benga-n noi la marele fix.....

Ciocolata de casa cu alune de padure si visine din visinata
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola