Spalam rosiile, le taiem cam un sfert (unde este codita), le golim de seminte si le saram putin. Tocam marunt usturoiul si patrunjelul, il amestecam cu pesmetul, branza rasa si putina sare. Umplem rosiile cu pesmetul preparat, le punem intr-o tava, le stropim cu ulei de masline deasupra. Le bagam in cuptorul incalzit, la circa 220 grade C, timp 20-30 minute, pana cand devin aurii deasupra.
Se servesc caldute sau reci. Sunt foarte bune si a doua zi, conservate in frigider.
Se servesc caldute sau reci. Sunt foarte bune si a doua zi, conservate in frigider.
Sunt considerate garnitura dar se pot manca si ca fel unic.
Nota:
Se pot face la fel si dovleceii, vinetele (taiate in doua daca nu sunt prea groase ), ceapa, ardeii grasi, tulpina de telina verde. . dar putin oparite in apa cu sare sau inabusite putin in cuptor.
Dovleceii, vinetele, ceapa, se scobesc putin si cu miezul lor, amestecam pesmetul + ingredientele de mai sus, dupa care le umplem si le dam la cuptor sa se gratineze.
Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...
Oua rosii vopsite cu coji de ceapaAceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...
Prajitura Kinder BuenoDe ceva vreme am renuntat la painea din comert si am inceput sa fac paine de casa care are un gust si calitati nutritive net...
Paine cu faina integrala de secara si tarate de grauCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii