Rosii Gratinate

Postat pe: 05-11-2008
(0)

Ingrediente

8 rosii destul de coapte si marime potrivita
o legatura mica patrunjel
2 catei de usturoi
20 gr parmigiano / parmezan ras
circa 18 linguri pesmet
ulei de masline extravergin
sare
ALTA VARIANTA:
usturoi
patrunjel
capere tocate
cateva fileturi de hamsii maruntite (ansoa)
pesmet

Mod de preparare

Spalam rosiile, le taiem cam un sfert (unde este codita), le golim de seminte si le saram putin. Tocam marunt usturoiul si patrunjelul, il amestecam cu pesmetul, branza rasa si putina sare. Umplem rosiile cu pesmetul preparat, le punem intr-o tava, le stropim cu ulei de masline deasupra. Le bagam in cuptorul incalzit, la circa 220 grade C, timp 20-30 minute, pana cand devin aurii deasupra.

Se servesc caldute sau reci. Sunt foarte bune si a doua zi, conservate in frigider.

Se servesc caldute sau reci. Sunt foarte bune si a doua zi, conservate in frigider.

Sunt considerate garnitura dar se pot manca si ca fel unic.

Nota:
Se pot face la fel si dovleceii, vinetele (taiate in doua daca nu sunt prea groase ), ceapa, ardeii grasi, tulpina de telina verde. . dar putin oparite in apa cu sare sau inabusite putin in cuptor.
Dovleceii, vinetele, ceapa, se scobesc putin si cu miezul lor, amestecam pesmetul + ingredientele de mai sus, dupa care le umplem si le dam la cuptor sa se gratineze.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Rosii Gratinate" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Rosii Gratinate