Spalam rosiile, le taiem cam un sfert (unde este codita), le golim de seminte si le saram putin. Tocam marunt usturoiul si patrunjelul, il amestecam cu pesmetul, branza rasa si putina sare. Umplem rosiile cu pesmetul preparat, le punem intr-o tava, le stropim cu ulei de masline deasupra. Le bagam in cuptorul incalzit, la circa 220 grade C, timp 20-30 minute, pana cand devin aurii deasupra.
Se servesc caldute sau reci. Sunt foarte bune si a doua zi, conservate in frigider.
Se servesc caldute sau reci. Sunt foarte bune si a doua zi, conservate in frigider.
Sunt considerate garnitura dar se pot manca si ca fel unic.
Nota:
Se pot face la fel si dovleceii, vinetele (taiate in doua daca nu sunt prea groase ), ceapa, ardeii grasi, tulpina de telina verde. . dar putin oparite in apa cu sare sau inabusite putin in cuptor.
Dovleceii, vinetele, ceapa, se scobesc putin si cu miezul lor, amestecam pesmetul + ingredientele de mai sus, dupa care le umplem si le dam la cuptor sa se gratineze.
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii