Rosii Gratinate

Complexitate
redusa
Rosii Gratinate

Ingrediente

  • 8 rosii destul de coapte si marime potrivita
  • o legatura mica patrunjel
  • 2 catei de usturoi
  • 20 gr parmigiano / parmezan ras
  • circa 18 linguri pesmet
  • ulei de masline extravergin
  • sare
  • ALTA VARIANTA:
  • usturoi
  • patrunjel
  • capere tocate
  • cateva fileturi de hamsii maruntite (ansoa)
  • pesmet

Mod de preparare

Spalam rosiile, le taiem cam un sfert (unde este codita), le golim de seminte si le saram putin. Tocam marunt usturoiul si patrunjelul, il amestecam cu pesmetul, branza rasa si putina sare. Umplem rosiile cu pesmetul preparat, le punem intr-o tava, le stropim cu ulei de masline deasupra. Le bagam in cuptorul incalzit, la circa 220 grade C, timp 20-30 minute, pana cand devin aurii deasupra.

Se servesc caldute sau reci. Sunt foarte bune si a doua zi, conservate in frigider.

Se servesc caldute sau reci. Sunt foarte bune si a doua zi, conservate in frigider.

Sunt considerate garnitura dar se pot manca si ca fel unic.

Nota:
Se pot face la fel si dovleceii, vinetele (taiate in doua daca nu sunt prea groase ), ceapa, ardeii grasi, tulpina de telina verde. . dar putin oparite in apa cu sare sau inabusite putin in cuptor.
Dovleceii, vinetele, ceapa, se scobesc putin si cu miezul lor, amestecam pesmetul + ingredientele de mai sus, dupa care le umplem si le dam la cuptor sa se gratineze.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci
Salata de cartofi Olivier

Salata de cartofi Olivier

Aceasta salata combina cubulete de cartofi, morcovi, carne fiarta (vita sau pui), castraveti murati, mazare si oua, toate...

Salata de cartofi Olivier
Tarta cu rubarba si cirese

Tarta cu rubarba si cirese

Tarta cu rubarba si cirese
Cele mai apreciate rețete
Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa
1
Carte de bucate

Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa

Este un amestec delicios de legume, printre care vinete, dovlecei, ardei, roșii, ceapă și condimente, gătite împreună...

Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
2
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Ceafa de porc la cuptor
3
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura turnata cu branza si visine
5
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Parteneri
Smoothie - boost de energie
Bucataras.RO

Smoothie - boost de energie

Deseori, diminetele noastre nu prea reusim sa le incepem cu un mic dejun ca la carte. Mai nou, in maxim 10 secunde, reusesc...

Smoothie - boost de energie
Chiftele din carne si legume, la cuptor
Culinar.RO

Chiftele din carne si legume, la cuptor

Aceste chiftele din carne și legume sunt perfecte pentru a fi servite ca fel principal alături de o salată proaspătă sau...

Chiftele din carne si legume, la cuptor
Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos
Gustos.RO

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos

incearca reteta perfecta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata! Un desert decadent, ideal pentru orice ocazie...

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate