Rondele de Cartofi

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Rondele de Cartofi

Ingrediente

  • - 6 cartofi mari sau 7 cartofi de marime medie
  • - 60 ml lapte
  • - 100 g cascaval gouda afumat
  • feliat foarte subtire
  • - 30 g unt cu usturoi
  • - 3 fire de ceapa verde
  • - 1 lingura cu frunze de patrunjel proaspete
  • - putina nucsoara
  • - sare de mare fin macinata
  • - amestec de piper alb
  • verde
  • negru si boia
  • - unt pentru untat tava

Mod de preparare

- Cartofii se spala si se fierb in apa cu sare (cartofii nu trebuie fierti mult timp incat sa se zdrobeasca - intr-un timp de lucru ulterior vor fi feliati si pusi in cuptor timp de 10 - 15 minute). Cartofii fierti se scurg, se decojesc, se lasa sa se raceasca si apoi se feliaza.

- Se unteaza o tava de quiche cu diametrul de aproximativ 26 - 28 cm.
- Feliile de cartofi se aranjeaza in tava dupa preferinta.
- Se toarna laptele peste cartofi.

- Cascavalul se taie bucatele (aproximativ 2 x 2 cm) si se adauga la suprafata cartofilor (bucatelele de cascaval vor fi asezate pe feliile de cartofi).
- Ceapa verde se spala si se taie rondele subtiri.

- Se adauga untul feliat foarte subtire, ceapa verde si frunzele de patrunjel maruntite.
- Se adauga sare, amestec de piper alb, verde, negru si boia (dupa preferinte).
- Se presara la suprafata putin praf de nucsoara.

- Se incalzeste cuptorul la 180 grade c.
- Se pune tava in cuptor, pe nivelul intermediar al acestuia timp de aproximativ 10 - 12 minute.
Sursa reteta: volumul 7 al colectiei ”Delicii in bucatarie - Retete usoare si rapide” - (”Placinta cu cartofi si cascaval”). Am modificat putin reteta (ma refer la cantitatile ingredientelor folosite), am adaugat ceapa verde si frunze proaspete de patrunjel dar am pastrat in mare parte ideea de baza.

Pentru untul cu verdeturi / arome, este foarte utila reteta propusa de Pupi: Unt de casa / Unt cu rosmarin.

Ingredientele mentionate mai sus sunt pentru 4 persoane.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
2
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Gogosari in Sos de Mustar
3
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Sufleu de cartofi
5
Aperitive

Sufleu de cartofi

Sufleu de cartofi
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie