- Cartofii se spala si se fierb in apa cu sare (cartofii nu trebuie fierti mult timp incat sa se zdrobeasca - intr-un timp de lucru ulterior vor fi feliati si pusi in cuptor timp de 10 - 15 minute). Cartofii fierti se scurg, se decojesc, se lasa sa se raceasca si apoi se feliaza.
- Se unteaza o tava de quiche cu diametrul de aproximativ 26 - 28 cm.
- Feliile de cartofi se aranjeaza in tava dupa preferinta.
- Se toarna laptele peste cartofi.
- Cascavalul se taie bucatele (aproximativ 2 x 2 cm) si se adauga la suprafata cartofilor (bucatelele de cascaval vor fi asezate pe feliile de cartofi).
- Ceapa verde se spala si se taie rondele subtiri.
- Se adauga untul feliat foarte subtire, ceapa verde si frunzele de patrunjel maruntite.
- Se adauga sare, amestec de piper alb, verde, negru si boia (dupa preferinte).
- Se presara la suprafata putin praf de nucsoara.
- Se incalzeste cuptorul la 180 grade c.
- Se pune tava in cuptor, pe nivelul intermediar al acestuia timp de aproximativ 10 - 12 minute.
Sursa reteta: volumul 7 al colectiei ”Delicii in bucatarie - Retete usoare si rapide” - (”Placinta cu cartofi si cascaval”). Am modificat putin reteta (ma refer la cantitatile ingredientelor folosite), am adaugat ceapa verde si frunze proaspete de patrunjel dar am pastrat in mare parte ideea de baza.
Pentru untul cu verdeturi / arome, este foarte utila reteta propusa de Pupi: Unt de casa / Unt cu rosmarin.
Ingredientele mentionate mai sus sunt pentru 4 persoane.
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii