Roasted Vegetables With Herbs (Zarzavaturi Coapte)

Complexitate
redusa
Roasted Vegetables With Herbs (Zarzavaturi Coapte)

Ingrediente

  • 2 cartofi marime medie
  • 1-2 cartofi dulci (Yams)
  • 3-4 morcovi mjlocii
  • 1-2 radacini de pastarnac
  • 1 radacina telina (potrivit de mare)
  • 5-6 cepe salote (daca nu aveti se poate pune ceapa normala 1-2 bucati mici)
  • ulei pentru stropit
  • sare si piper dupa gust
  • rosmarin proaspat (se poate inlocui cu orice fel de ierburi aromate de care va plac)

Mod de preparare

Deci, curatam de coaja si spalam bine legumele si zarzavaturile folosite, le taiem in bucati mai maricele dar incercam sa le avem oarecum egale. Daca morcovul si pastarnacul sant mai mari, despicam in doua apoi taiem pe orizontala fiecare jumatate, in doua.

Cartofii ii taiem in patru iar cartofii dulci (yams) ii feliem la o grosime de 2 -2, 5 cm si taiem apoi in doua. Telina o feliem dupa care taiem si asta in doua. Optional putem folosi si cateva feliute de ardei gras.

Cepele salote se curata si se lasa intregi iar daca se foloseste ceapa normala uscata atunci se lasa intreaga sau se taie in doua dupa preferinte. Pentru ca ceapa folosita de mine a fost mai micuta, am preferat sa o las intreaga.

Se pun toate intr-un vas cu apa si se pun pe flacara. Se lasa la fiert 3-5 minute de cand incepe apa sa fiarba dupa care se scurg. Intr-o tava care merge la cuptor se stropeste ulei (se unge eventual) se aseaza cateva crengute de ierburile dorite (rosmarin in cazul meu) si se rastoarna legumele si zarzavaturile fierte pe un sfert.

Se stropesc din belsug cu uleiul preferat, se sareaza si se pipereaza, se amesteca usor, se presara deasupra cateva crengute de ierburi aromate si se da la cuptorul preancalzit la 425 f (220C) pentru circa 30-35 de minute. Se intorc cu o spatula cam la jumatatea timpului de copt.

Se servesc stropite cu mujdei de usturoi si parmesan (optional) si sant o garnitura ideala langa un peste usor, cum ar fi de exemplu tilapia, facut la gratar in cel mai simplu mod, adica pestele spalat, uscat dat cu sare, piper, marar si putin suc de lamaie, prajit 2 minute pe fiecare parte.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si visine
3
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Prajitura desteapta cu fructe de sezon
4
Dulciuri

Prajitura desteapta cu fructe de sezon

Prajitura desteapta cu fructe de sezon
Parteneri
Pernute crocante din mamaliguta
Bucataras.RO

Pernute crocante din mamaliguta

Nu-i asa ca de multe ori va ramane mamaliguta si nu stiti ce sa faceti cu ea? Eu am gasit aceasta reteta la Epurasha si am...

Pernute crocante din mamaliguta
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura