Risotto cu spanac si dovlecei

Postat pe: 09-07-2015
(0)

Ingrediente

Orez Arborio – 1 cana
Stock de legume – 2 cani si ½
Frunze de spanac – cca 10-15 frunze
Dovlecei – 3 buc (mai mici)
Parmezan – 75 g
Cimbru – ¼ lingurita
Vin alb – 50 ml
Unt – 25 g
Ulei de masline calitativ – 2 linguri
Ceapa salota – 2 buc
Sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

40min
Spalati orezul arborio cu jumatate de pumn de sare, in 3 transe de apa;
Lasati-l la scurs;
Taiati salota cubulete si sotati-o in unt si ulei de masline, impreuna cu orezul, la foc potrivit;
Cand atat orezul cat si salota au devenit translucide, stingeti cu vinul alb si lasati sa se reduca;
Adaugati stock-ul de legume treptat, amestecand usor, fara sa spargeti boabele de orez;
Scoateti miezul dovleceilor (acolo se retine foarte multa apa) si taiati-i cuburi;
Dupa cca 10 min, adaugati dovleceii si condimentati cu sare, piper si cimbru;
Adaugati mai apoi si frunzele de spanac pe care le rupeti in prealabil daca sunt prea mari;
Dati focul mai mic si puneti capacul, amestecand usor la cateva minute;
Cand orezul este usor aldente opriti focul si radeti parmezan pe deasupra;
Serviti cat este cald;
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Risotto cu spanac si dovlecei" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Risotto cu spanac si dovlecei