Risotto cu spanac si dovlecei

Postat pe: 09-07-2015
(0)

Ingrediente

Orez Arborio – 1 cana
Stock de legume – 2 cani si ½
Frunze de spanac – cca 10-15 frunze
Dovlecei – 3 buc (mai mici)
Parmezan – 75 g
Cimbru – ¼ lingurita
Vin alb – 50 ml
Unt – 25 g
Ulei de masline calitativ – 2 linguri
Ceapa salota – 2 buc
Sare si piper dupa gust

Mod de preparare

PREGĂTIRE

40min
Spalati orezul arborio cu jumatate de pumn de sare, in 3 transe de apa;
Lasati-l la scurs;
Taiati salota cubulete si sotati-o in unt si ulei de masline, impreuna cu orezul, la foc potrivit;
Cand atat orezul cat si salota au devenit translucide, stingeti cu vinul alb si lasati sa se reduca;
Adaugati stock-ul de legume treptat, amestecand usor, fara sa spargeti boabele de orez;
Scoateti miezul dovleceilor (acolo se retine foarte multa apa) si taiati-i cuburi;
Dupa cca 10 min, adaugati dovleceii si condimentati cu sare, piper si cimbru;
Adaugati mai apoi si frunzele de spanac pe care le rupeti in prealabil daca sunt prea mari;
Dati focul mai mic si puneti capacul, amestecand usor la cateva minute;
Cand orezul este usor aldente opriti focul si radeti parmezan pe deasupra;
Serviti cat este cald;
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Risotto cu spanac si dovlecei" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Comentarii

Fi primul care lasa un comentariu

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Risotto cu spanac si dovlecei