Risotto cu Sofran

Postat pe: 20-05-2013
(0)

Ingrediente

250g orez
1 ceapa
70g unt
4 linguri formaggio
1 catel usturoi
1l sau 1 5 l apa sau supa vegetala
1 pliculet sofran
1 foaie de dafin

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

50min
Jumatate din cantitatea de unt, se pune la foc, cand e topit, se adauga ceapa taiata marunt. Dupa 1-2 minute, se adauga, orezul, care se las ala prajit. Dupa care se stinge cu putin apa sau supa si se lasa la fiert.

Se amesteca foarte des, iar apa se adauga putin cate putin, pana cand orezul e facut aproape de tot. Cand orezul e apropae facut, se dizolva pliculetul de sofran in apa si se toarna peste. Se amesteca bine, se adauga si retutl de unt, catelul de usturoi taiat marunt si foaia de dafin.

Se lasa la foc pana cand orezul e facut bine. In cazul in care mai e nevoie de apa se mai adauga putina. Dupa ce opreste focul, se adauga formaggio.
Se poate servii simplu sau cu o friptura pe langa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Risotto cu Sofran" nu uita sa ii faci un review.
Etichete
unt

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Risotto cu Sofran