Risotto cu Sofran

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • -250g orez
  • -1 ceapa
  • -70g unt
  • -4 linguri formaggio
  • -1 catel usturoi
  • -1l sau 1 5 l apa sau supa vegetala
  • -1 pliculet sofran
  • -1 foaie de dafin

Mod de preparare

Jumatate din cantitatea de unt, se pune la foc, cand e topit, se adauga ceapa taiata marunt. Dupa 1-2 minute, se adauga, orezul, care se las ala prajit. Dupa care se stinge cu putin apa sau supa si se lasa la fiert.

Se amesteca foarte des, iar apa se adauga putin cate putin, pana cand orezul e facut aproape de tot. Cand orezul e apropae facut, se dizolva pliculetul de sofran in apa si se toarna peste. Se amesteca bine, se adauga si retutl de unt, catelul de usturoi taiat marunt si foaia de dafin.

Se lasa la foc pana cand orezul e facut bine. In cazul in care mai e nevoie de apa se mai adauga putina. Dupa ce opreste focul, se adauga formaggio.
Se poate servii simplu sau cu o friptura pe langa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)