Untul se pune intr-o tigaie la topit. Dupa care se adauga ceapa taiata marunt. Se adauga orezul si se lasa sa se prajeasca impreuna cu ceapa. Dupa care stingem cu vinul alb si lasam sa fiarba pana scade acesta.
Intre timp, puneti la fiert 1300ml apa, si turnati putin cate putin, peste orez. Eu am inceput cu 200ml de apa, dupa ce aceasta a scazut, iarasi am adaugat 200ml de apa, si tot asa mai departe, pana s-a fiert orezul.
Potriviti cu sare si piper. Lasati pe focul mic, orezul, iar pe alt ochi, puneti o tigaie, cu 20g unt, la topit.
Adaugati, ardeiul taiat marunt. Lasati 2 minute la prajit, dupa care adaugati ciupercile taiate felii subtiri. Dupa care adauagti cei 200ml apa. Taiati marunt frunzele verzi de patrunjel si telina si adaugatile peste ciuperci. Si potrivim de sare si piper.
Dupa ce apa a scazut, aproape in intregime, punem ciupercile peste orez (care este deja fiert). Mai lasam sa fiarba, impreuna, cel mult 10 minute, dupa care stingem focul si punem lingurile de formaggio peste.
Pofta buna!
Se poate servii cu o friptura sau chiar simplu.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorCum da frigul, cum am chef de copt ceva si de facut aluaturi. De aceasta data am ales o reteta pe care am pus de mult ochii,...
PideCozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii