Risotto cu Ciuperci

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie
Risotto cu Ciuperci

Ingrediente

  • -200g orez
  • -200ml vin alb sec
  • -200g ciuperci
  • -1 ceapa
  • -1 ardei galben
  • -50g + 20g unt
  • -o mana buna de frunze de patrunjel
  • -o mana de frunze de telina
  • -sare
  • -piper
  • -apa pt orez 1300ml + 200ml apa, pt ciuperci
  • -5 linguri formaggio

Mod de preparare

Untul se pune intr-o tigaie la topit. Dupa care se adauga ceapa taiata marunt. Se adauga orezul si se lasa sa se prajeasca impreuna cu ceapa. Dupa care stingem cu vinul alb si lasam sa fiarba pana scade acesta.

Intre timp, puneti la fiert 1300ml apa, si turnati putin cate putin, peste orez. Eu am inceput cu 200ml de apa, dupa ce aceasta a scazut, iarasi am adaugat 200ml de apa, si tot asa mai departe, pana s-a fiert orezul.

Potriviti cu sare si piper. Lasati pe focul mic, orezul, iar pe alt ochi, puneti o tigaie, cu 20g unt, la topit.

Adaugati, ardeiul taiat marunt. Lasati 2 minute la prajit, dupa care adaugati ciupercile taiate felii subtiri. Dupa care adauagti cei 200ml apa. Taiati marunt frunzele verzi de patrunjel si telina si adaugatile peste ciuperci. Si potrivim de sare si piper.

Dupa ce apa a scazut, aproape in intregime, punem ciupercile peste orez (care este deja fiert). Mai lasam sa fiarba, impreuna, cel mult 10 minute, dupa care stingem focul si punem lingurile de formaggio peste.

Pofta buna!
Se poate servii cu o friptura sau chiar simplu.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
3
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Nuca
4
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
5
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.