Piure de Urzici

Postat pe: 02-03-2009
(2)

Ingrediente

500 g urzici (eu am avut urzici oparite si congelate)
ulei de masline
3 catei de usturoi
delikat
marar (eu am folosit uscat)
patrunjel (eu am fol patrunjel uscat)
o lingura amidon
doua linguri de smantana lichida (preferential)

Mod de preparare

Urzicile le-am lasat la decongelat, apoi le-am bagat la robot si le-am maruntit.
Intr-o craticioara se pune putin ulei de masline, se lasa la incins apoi se adauga urzicile mixate amestecam timp de doua minute, adaugam apoi condimentele si verdeata si apa cat sa acopere urzicile. Acoperim vasul si lasam sa fiarba 5-7 minute maxim.

Intr-un castron amestecam amidonul cu putina apa si apoi il rasturnam peste urzici. . . amestecam pana se ingroasa (cam 5 minute).
Dam vasul cu piureul de urzici deoparte si adaugam usturoiul tocat marunt si preferential puteti pune si smantana lichida.

Pofta buna!
Se serveste cu mamaliga sau cu pui la cuptor in cazul meu.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Piure de Urzici" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

melianda
•  18.03.2009 21:49:40

Imi pare rau dar nu locuiesc in Italia ci in Romania si amidonul e romanesc doar smantana e productie italiana.
Urzicile le cumpar de la piata sau le culeg din gradina vecinilor.
Sincer acestea cresc oriunde si mai ales primvara .
sper ca ti-am fost de folos.

adrigab
•  05.03.2009 14:07:50

Scuze,nu am observat bine ca si tu stai in Italia ca din fotografiile postate observ smantana si amidonul ca sunt produse italiene.Te rog sa imi zici si mie de unde cumperi urzicile,ca eu caut de ani intyregi si nu am gasit niciodata.

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Piure de Urzici