Piure de Cartofi cu Cascaval, la Cuptor

Complexitate
redusa
Piure de Cartofi cu Cascaval, la Cuptor

Ingrediente

  • -4- 6 cartofi mari
  • -200- 250 g mozzarella sau alt cascaval
  • -1 lingurita chimen pudra
  • -oregano, dupa gust, optional
  • -sare
  • -piper
  • -paprika dulce sau iute, dupa gust
  • -ulei de masline, dupa gust
  • -lapte, optional
  • -felii rotunde de rosii, optional
  • -unt

Mod de preparare

Fierbeti cartofii curatati si taiati cubulete la aburi sau pe foc in apa sarata.
Pasati-i bine, adaugati chimen, sare, piper, paprika, ulei de masline, oregano (optional) si omogenizati. Adaugati putin lapte cald, functie de consistenta obtinuta.

Turnati piureul intr-un vas termorezistent uns cu unt si nivelati. Distribuiti uniform cubulete de mozzarella (cascaval), adanciti-le in piure prin apasare si apoi, puneti din loc in loc, bucatele de unt. Decorati cu felii de rosii, optional.

Dati la cuptorul incins, la foc potrivit, pana se topeste mozzarella (cascavalul) si partea superioara prinde o crusta usor rumenita.
Serviti cat este cald, fie ca garnitura, fie simplu, alaturi de o salata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici