Cartofii se curata si se taie cubulete. Se pun la fiert la foc mic. Ciupercile se taie in bucati mai mari, de preferat palaria se taie in patru si se calesc in 50 ml ulei.
Cand cartofii au fiert se zdrobesc cu presa metalica pentru piure. Atentie: se mai pastreaza putina apa de la cartofi in cazul in care piureul va iesii mai tare!!! Cand ciupercile s-au rumenit se adauga usturoiul zdrobit si se adauga peste piure impreuna cu uleiul in care s-au prajit. Tot acum se adauga si cateva frunze de busoioc taiate potrivit, nici prea mari nici prea mici, si mararul. Se adauga treptat restul de ulei si se condimenteaza dupa gustul fiecaruia cu sare, piper si vegeta.
Se serveste ca si garnitura, eu am servit langa caras la cuptor:
http: //www. Reteteculinare. Ro/forum/subiecte/concurs_reteta_lunii-23/
Pofta buna!!!
Ciorba de cartofi cu afumătură este una dintre cele mai gustoase din bucătăria românească tradițională....
Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională româneascăO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii