Orez cu Fidea - Roz Bil Shaareyya

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Orez cu Fidea - Roz Bil Shaareyya

Ingrediente

  • Pentru vreo 4 portii:
  • 2 pahare cu orez
  • 4 pahare apa calda
  • sare
  • 1 lingurita de unt sau 2 lingurite de ulei
  • 1/2 pahar cu fideaua uscata si rupta in bucati de cca 1 cm
  • Nota: folositi acelasi pahar pentru masuratori

Mod de preparare

- punem la fiert / incalzit apa
- separat pe alta flacara in cratita in care o sa pregatim orezul am pus fideaua in cratita sa se rumeneasca (atentie sa nu se arda deci amestecati mereu) impreuna cu untul sau uleiul
- cind fideaua este rumenita (ar trebui sa fie aurie la culoare) varsati deasupra orezul spalat si scurs si mai amestecati putin apoi adaugati apa care ar trebui sa acopere putin orezul si fideaua
- adaugati putina sare

- micsorati flacara si acoperiti cratita cu capac si lasati sa fiarba ca pentru pilaf pina cind apa este absorbita, verificati din cind in cind. Daca apa s-a evaporat sau a fost absorbita de orez, dar acesta este inca crud mai adaugati putina apa, depinde mult de orezul folosit.
- nu amestecati orezul in timp ce fierbe
- cind orezul este gata fiert, chiar daca nu a absorbit toata apa, stingeti flacara si lasati sa stea acoperit cu capacul, in felul acesta se umfla bine; daca insa a absorbit bine lichidul atunci doar stingeti focul si lasati putin cu capacul pus cit sa se odihneasca putin si sa se mai raceasca orezul
- amestecati orezul fiert si care a absorbit bine lichidul cu o furculita ca sa se rasfire, afineze putin si se se desfaca "bob de bob"
Reteta egipteana cu siguranta mai mult sau mai putin identica cu alte retete arabe.
Orezul folosit de mine este Basmati, dar merge si cu Jasmine sau alt tip de orez.
Fideaua (eu am folosit capelli d'angelo) prajita si apoi fiarta impreuna cu orezul ii da un gust deosebit.
Serviti ca si garnitura la diverse alte feluri de mincare in special cu sos dar e foarte bun si asa simplu.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Felii olandeze
3
Dulciuri

Felii olandeze

Felii olandeze
Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta
4
Mancaruri cu carne

Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta

Fasole la ceaun este o mancare traditionala romaneasca, un fel de mancare simplu, dar bogat in gust, preparat din fasole...

Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta
Prajitura cu iaurt si caise
5
Dulciuri

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Parteneri
Reteta de post, mancare de ciuperci cu cartofi cu legume si boia
Bucataras.RO

Reteta de post, mancare de ciuperci cu cartofi cu legume si boia

Este o mancare atat de buna si consistenta. M-am gandit bine inainte sa fac aceasta reteta de post, mancare de ciuperci cu...

Reteta de post, mancare de ciuperci cu cartofi cu legume si boia
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura