Orez cu Fidea - Roz Bil Shaareyya

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Orez cu Fidea - Roz Bil Shaareyya

Ingrediente

  • Pentru vreo 4 portii:
  • 2 pahare cu orez
  • 4 pahare apa calda
  • sare
  • 1 lingurita de unt sau 2 lingurite de ulei
  • 1/2 pahar cu fideaua uscata si rupta in bucati de cca 1 cm
  • Nota: folositi acelasi pahar pentru masuratori

Mod de preparare

- punem la fiert / incalzit apa
- separat pe alta flacara in cratita in care o sa pregatim orezul am pus fideaua in cratita sa se rumeneasca (atentie sa nu se arda deci amestecati mereu) impreuna cu untul sau uleiul
- cind fideaua este rumenita (ar trebui sa fie aurie la culoare) varsati deasupra orezul spalat si scurs si mai amestecati putin apoi adaugati apa care ar trebui sa acopere putin orezul si fideaua
- adaugati putina sare

- micsorati flacara si acoperiti cratita cu capac si lasati sa fiarba ca pentru pilaf pina cind apa este absorbita, verificati din cind in cind. Daca apa s-a evaporat sau a fost absorbita de orez, dar acesta este inca crud mai adaugati putina apa, depinde mult de orezul folosit.
- nu amestecati orezul in timp ce fierbe
- cind orezul este gata fiert, chiar daca nu a absorbit toata apa, stingeti flacara si lasati sa stea acoperit cu capacul, in felul acesta se umfla bine; daca insa a absorbit bine lichidul atunci doar stingeti focul si lasati putin cu capacul pus cit sa se odihneasca putin si sa se mai raceasca orezul
- amestecati orezul fiert si care a absorbit bine lichidul cu o furculita ca sa se rasfire, afineze putin si se se desfaca "bob de bob"
Reteta egipteana cu siguranta mai mult sau mai putin identica cu alte retete arabe.
Orezul folosit de mine este Basmati, dar merge si cu Jasmine sau alt tip de orez.
Fideaua (eu am folosit capelli d'angelo) prajita si apoi fiarta impreuna cu orezul ii da un gust deosebit.
Serviti ca si garnitura la diverse alte feluri de mincare in special cu sos dar e foarte bun si asa simplu.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei
Inghetata cu Branza si Capsuni

Inghetata cu Branza si Capsuni

Inghetata cu Branza si Capsuni
Tortilla cu bacon si oua de prepelita

Tortilla cu bacon si oua de prepelita

Tortilla cu bacon si oua de prepelita
Dovlecei pane - un aperitiv delicios

Dovlecei pane - un aperitiv delicios

Dovleceii pane sunt un aperitiv delicios, perfect pentru orice masa. Preparati din felii subtiri de dovlecei, trecute prin...

Dovlecei pane - un aperitiv delicios
Cele mai apreciate rețete
Chec de Ciocolata Crocant
1
Dulciuri

Chec de Ciocolata Crocant

Chec de Ciocolata Crocant
Prajitura pufoasa cu fructe
2
Dulciuri

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe
Chec cu portocale si caise uscate - o reteta aromata si delicioasa
3
Carte de bucate

Chec cu portocale si caise uscate - o reteta aromata si delicioasa

Chec cu portocale si caise uscate, o reteta aromata si delicioasa, perfecta pentru desert sau gustari.Gustul proaspat de...

Chec cu portocale si caise uscate - o reteta aromata si delicioasa
Bomboane de casa
4
Dulciuri

Bomboane de casa

Bomboane de casa
Salata Ruseasca
5
Aperitive

Salata Ruseasca

Salata Ruseasca
Parteneri
Desert clatite americane cu fulgi de ciocolata
Bucataras.RO

Desert clatite americane cu fulgi de ciocolata

 Reteta video, pas cu pas, o gasesti mai sus!

Desert clatite americane cu fulgi de ciocolata
Inghetata frantuzeasca de vanilie
Culinar.RO

Inghetata frantuzeasca de vanilie

O inghetata foarte buna!

Inghetata frantuzeasca de vanilie
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Gustos.RO

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute