Orez cu Fidea - Roz Bil Shaareyya

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Orez cu Fidea - Roz Bil Shaareyya

Ingrediente

  • Pentru vreo 4 portii:
  • 2 pahare cu orez
  • 4 pahare apa calda
  • sare
  • 1 lingurita de unt sau 2 lingurite de ulei
  • 1/2 pahar cu fideaua uscata si rupta in bucati de cca 1 cm
  • Nota: folositi acelasi pahar pentru masuratori

Mod de preparare

- punem la fiert / incalzit apa
- separat pe alta flacara in cratita in care o sa pregatim orezul am pus fideaua in cratita sa se rumeneasca (atentie sa nu se arda deci amestecati mereu) impreuna cu untul sau uleiul
- cind fideaua este rumenita (ar trebui sa fie aurie la culoare) varsati deasupra orezul spalat si scurs si mai amestecati putin apoi adaugati apa care ar trebui sa acopere putin orezul si fideaua
- adaugati putina sare

- micsorati flacara si acoperiti cratita cu capac si lasati sa fiarba ca pentru pilaf pina cind apa este absorbita, verificati din cind in cind. Daca apa s-a evaporat sau a fost absorbita de orez, dar acesta este inca crud mai adaugati putina apa, depinde mult de orezul folosit.
- nu amestecati orezul in timp ce fierbe
- cind orezul este gata fiert, chiar daca nu a absorbit toata apa, stingeti flacara si lasati sa stea acoperit cu capacul, in felul acesta se umfla bine; daca insa a absorbit bine lichidul atunci doar stingeti focul si lasati putin cu capacul pus cit sa se odihneasca putin si sa se mai raceasca orezul
- amestecati orezul fiert si care a absorbit bine lichidul cu o furculita ca sa se rasfire, afineze putin si se se desfaca "bob de bob"
Reteta egipteana cu siguranta mai mult sau mai putin identica cu alte retete arabe.
Orezul folosit de mine este Basmati, dar merge si cu Jasmine sau alt tip de orez.
Fideaua (eu am folosit capelli d'angelo) prajita si apoi fiarta impreuna cu orezul ii da un gust deosebit.
Serviti ca si garnitura la diverse alte feluri de mincare in special cu sos dar e foarte bun si asa simplu.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran
Placinte cu branza

Placinte cu branza

Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta

Macrou la gratar cu mamaliguta

Macrou la gratar cu mamaliguta
Cele mai apreciate rețete
Hajos teszta (Haiose)
1
Dulciuri

Hajos teszta (Haiose)

Hajos teszta (Haiose)
Prajitura cu Mere
2
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Gogosi a la Sidy
3
Dulciuri

Gogosi a la Sidy

Gogosi a la Sidy
Prajitura cu Mere si Iaurt
4
Dulciuri

Prajitura cu Mere si Iaurt

Prajitura cu Mere si Iaurt
Prajitura Tosca
5
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Parteneri
Budinca de cartofi cu branza si carnati
Bucataras.RO

Budinca de cartofi cu branza si carnati

Aceasta budinca poate fi servita atat la pranz cat si la cina, chiar si ca garnitura alaturi de friptura preferata. Este...

Budinca de cartofi cu branza si carnati
Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Culinar.RO

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie

Inainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Covrigi turcesti cu susan - Simit
Gustos.RO

Covrigi turcesti cu susan - Simit

Reteta de covrigi turcesti cu susan- Simit. Covrigi turcesti cu susan - Simit reteta simpla si usor de preparat. Reteta de...

Covrigi turcesti cu susan - Simit