Spalam orezul ales in mai multe ape si il lasam bine la scurs. Ceapa o taiem marunt, ciupercile le lasam la stors si in acest timp tocam si patrunjelul verde daca avem (eu am folosit patrunjel uscat ).
Punem untul impreuna cu uleiul la incins si calim ceapa taiata, ciupercile apoi orezul. Condimentam cu sare, piper alb (eventual un pic de delikat daca doriti, e optional) si stingem totul cu apa rece (apa trebuie sa acopere continutul din cratita cu circa 1 deget latime) si lasam la fiert acoperit la foc mic. Amestecam uneori in cratita sa nu se prinda de fund si, cand orezul e fiert pe jumate, presaram deasupra patrunjelul si oprim focul lasand cratita acoperita cel putin 15 minute inainte de servire.
In acest rastimp orezul continua sa fiarba. Este o garnitura deosebita la gust ce o putem servi langa fripturi, dar si diferite tocanite.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraOuale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa Un tort super delicios si foarte bun! Nu este dulce, greoi sau gretos. Un tort acrisor si lejer, numai bun pentru...
Desert tort cu crema caramel si mousse de zmeuraIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii