Orez cu Ciuperci

Postat pe: 24-03-2010
(1)

Ingrediente

200 g orez
1 cutie ciuperci champignon feliate
1 lingurita patrunjel verde (uscat) sau 1/2 legatura patrunjel verde proaspat
1 ceapa mica (sau cateva fire de ceapa 3-4 buc fara frunze)
sare, piper alb dupa gust
50 ml ulei
1 lingura rama (unt)

Mod de preparare

Spalam orezul ales in mai multe ape si il lasam bine la scurs. Ceapa o taiem marunt, ciupercile le lasam la stors si in acest timp tocam si patrunjelul verde daca avem (eu am folosit patrunjel uscat ).

Punem untul impreuna cu uleiul la incins si calim ceapa taiata, ciupercile apoi orezul. Condimentam cu sare, piper alb (eventual un pic de delikat daca doriti, e optional) si stingem totul cu apa rece (apa trebuie sa acopere continutul din cratita cu circa 1 deget latime) si lasam la fiert acoperit la foc mic. Amestecam uneori in cratita sa nu se prinda de fund si, cand orezul e fiert pe jumate, presaram deasupra patrunjelul si oprim focul lasand cratita acoperita cel putin 15 minute inainte de servire.

In acest rastimp orezul continua sa fiarba. Este o garnitura deosebita la gust ce o putem servi langa fripturi, dar si diferite tocanite.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Orez cu Ciuperci" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

lilimol
•  30.01.2012 20:32:12

o reteta simpla si foarte gustoasa!

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Orez cu Ciuperci