Spalam orezul ales in mai multe ape si il lasam bine la scurs. Ceapa o taiem marunt, ciupercile le lasam la stors si in acest timp tocam si patrunjelul verde daca avem (eu am folosit patrunjel uscat ).
Punem untul impreuna cu uleiul la incins si calim ceapa taiata, ciupercile apoi orezul. Condimentam cu sare, piper alb (eventual un pic de delikat daca doriti, e optional) si stingem totul cu apa rece (apa trebuie sa acopere continutul din cratita cu circa 1 deget latime) si lasam la fiert acoperit la foc mic. Amestecam uneori in cratita sa nu se prinda de fund si, cand orezul e fiert pe jumate, presaram deasupra patrunjelul si oprim focul lasand cratita acoperita cel putin 15 minute inainte de servire.
In acest rastimp orezul continua sa fiarba. Este o garnitura deosebita la gust ce o putem servi langa fripturi, dar si diferite tocanite.
Este o reteta de cartofi cu maioneza la cuptor, inspirata de la Andreea-Caroline. Multumesc, Andreea, pentru aceasta reteta!...
Cartofi auriiO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii