Mititei Romanesti in Italia

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Carne tocata de vita: 2kg
  • Grasime de vita: 450g
  • Usturoi: 1-2 capatana mare
  • Piper: 1 lingurita rasa
  • Sare dupa gust
  • Zenzero: jum de lingurita rasa
  • Carvi praf: o jum de lingurita rasa
  • Bicarbonat: 1 lingura mare
  • Supa de carne: 3 cuburi

Mod de preparare

Daca va aflati in Italia: luati carnea de la o macelarie arabeasca, ii spuneti sa o treaca de trei ori prin masina impreuna cu grasimea. Ajunsi acasa, puneti carnea intr-un vas incapator unde sa poata fi mestecata bine.

Pregatiti supa dizolvand cuburile in 200 ml apa clocotita la care adaugati aprox. 800 ml apa calduta.

Usturoiul curatat si pisat cu putina sare se freaca intr-o farfurie cu un pahar cu apa rece, se strecoara doar mujdeiul lichid care se va pune in compozitie. Astfel eliminati o mare parte din eructatiile binecunoscute de "dupa mititei". Adaugati toate condimentele si bicarbonatul, amestecati putin apoi adaugati supa putin cate putin amestecand cu mana circa 30 minute pana cand compozitia se leaga bine.

Puneti compozitia intr-o punga, legati-o bine si puneti-o in frigider, la cca. 4A° NU in congelator! unde trebuie sa stea de la minim 12 ore pana la maxim 48 ore. Scoateti din frigider cu 1-2 ore inainte de prepararea mititeilor si amestecati din nou toata compozitia pentru 10-15 minute dupa care formati mititeii cu masina de macinat carne folosind tubul pentru carnati sau cu mana unsa cu ulei.

Mititeii cruzi trebuie sa aiba dimensiunea de circa 10-12 cm lungime si 3-4 cm diametru. Pe gratar acestia se mai strang cam cu 20-30 %

Pregatiti focul de carbuni, cand carbunii devin albiciosi si nu mai au flacara, puneti gratarul, acesta se va incinge intr-un minut, presarati cateva maini bune de sare fina(250-400g) peste carbuni pentru a nu lua foc grasimea care curge din mititei. Asezati mititeii pe gratar, coaceti-i pe fiecare latura cate 3 minute.

Atentie: mititeii fiind aproximativ cilindrici trebuie sa va imaginati ca au trei laturi. Deci timp total de coacere la carbuni 8-10 minute. Oricum, in functie de puterea focului, rumeniti-i bine pe toate partile fara a exagera pentru a nu se usca.
Se servesc fierbinti cu mustar, chifle de paine si bere la alegerea Dvs. Pofta buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Trubochki - Cornulete Rusesti

Trubochki - Cornulete Rusesti

Trubochki - Cornulete Rusesti
Muschi de porc in crusta de nuci

Muschi de porc in crusta de nuci

Muschi de porc in crusta de nuci
Haiose

Haiose

Haiose
Cele mai apreciate rețete
Salata de boeuf (pentru Craciun)
1
Aperitive

Salata de boeuf (pentru Craciun)

Salata de boeuf (pentru Craciun)
Piersici
2
Dulciuri

Piersici

Piersici
Braduti dulci
3
Dulciuri

Braduti dulci

Braduti dulci
Prajitura Sau Rulada cu Mere
4
Dulciuri

Prajitura Sau Rulada cu Mere

Prajitura Sau Rulada cu Mere
Prajitura Tosca
5
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Parteneri
Desert tarta normanda cu mere
Bucataras.RO

Desert tarta normanda cu mere

Pentru că încă mai avem multe mere, odată cu trandafirașii în foietaj am făcut și o tartă normandă cu...

Desert tarta normanda cu mere
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post