Ingrediente
● Carne tocata de vita: 2kg |
● Grasime de vita: 450g |
● Usturoi: 1-2 capatana mare |
● Piper: 1 lingurita rasa |
● Sare dupa gust |
● Zenzero: jum de lingurita rasa |
● Carvi praf: o jum de lingurita rasa |
● Bicarbonat: 1 lingura mare |
● Supa de carne: 3 cuburi |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
1h
Daca va aflati in Italia: luati carnea de la o macelarie arabeasca, ii spuneti sa o treaca de trei ori prin masina impreuna cu grasimea. Ajunsi acasa, puneti carnea intr-un vas incapator unde sa poata fi mestecata bine.
Pregatiti supa dizolvand cuburile in 200 ml apa clocotita la care adaugati aprox. 800 ml apa calduta.
Usturoiul curatat si pisat cu putina sare se freaca intr-o farfurie cu un pahar cu apa rece, se strecoara doar mujdeiul lichid care se va pune in compozitie. Astfel eliminati o mare parte din eructatiile binecunoscute de "dupa mititei". Adaugati toate condimentele si bicarbonatul, amestecati putin apoi adaugati supa putin cate putin amestecand cu mana circa 30 minute pana cand compozitia se leaga bine.
Puneti compozitia intr-o punga, legati-o bine si puneti-o in frigider, la cca. 4A° NU in congelator! unde trebuie sa stea de la minim 12 ore pana la maxim 48 ore. Scoateti din frigider cu 1-2 ore inainte de prepararea mititeilor si amestecati din nou toata compozitia pentru 10-15 minute dupa care formati mititeii cu masina de macinat carne folosind tubul pentru carnati sau cu mana unsa cu ulei.
Mititeii cruzi trebuie sa aiba dimensiunea de circa 10-12 cm lungime si 3-4 cm diametru. Pe gratar acestia se mai strang cam cu 20-30 %
Pregatiti focul de carbuni, cand carbunii devin albiciosi si nu mai au flacara, puneti gratarul, acesta se va incinge intr-un minut, presarati cateva maini bune de sare fina(250-400g) peste carbuni pentru a nu lua foc grasimea care curge din mititei. Asezati mititeii pe gratar, coaceti-i pe fiecare latura cate 3 minute.
Atentie: mititeii fiind aproximativ cilindrici trebuie sa va imaginati ca au trei laturi. Deci timp total de coacere la carbuni 8-10 minute. Oricum, in functie de puterea focului, rumeniti-i bine pe toate partile fara a exagera pentru a nu se usca.
Se servesc fierbinti cu mustar, chifle de paine si bere la alegerea Dvs. Pofta buna. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Mititei Romanesti in Italia" nu uita sa ii faci un review.
Pregatiti supa dizolvand cuburile in 200 ml apa clocotita la care adaugati aprox. 800 ml apa calduta.
Usturoiul curatat si pisat cu putina sare se freaca intr-o farfurie cu un pahar cu apa rece, se strecoara doar mujdeiul lichid care se va pune in compozitie. Astfel eliminati o mare parte din eructatiile binecunoscute de "dupa mititei". Adaugati toate condimentele si bicarbonatul, amestecati putin apoi adaugati supa putin cate putin amestecand cu mana circa 30 minute pana cand compozitia se leaga bine.
Puneti compozitia intr-o punga, legati-o bine si puneti-o in frigider, la cca. 4A° NU in congelator! unde trebuie sa stea de la minim 12 ore pana la maxim 48 ore. Scoateti din frigider cu 1-2 ore inainte de prepararea mititeilor si amestecati din nou toata compozitia pentru 10-15 minute dupa care formati mititeii cu masina de macinat carne folosind tubul pentru carnati sau cu mana unsa cu ulei.
Mititeii cruzi trebuie sa aiba dimensiunea de circa 10-12 cm lungime si 3-4 cm diametru. Pe gratar acestia se mai strang cam cu 20-30 %
Pregatiti focul de carbuni, cand carbunii devin albiciosi si nu mai au flacara, puneti gratarul, acesta se va incinge intr-un minut, presarati cateva maini bune de sare fina(250-400g) peste carbuni pentru a nu lua foc grasimea care curge din mititei. Asezati mititeii pe gratar, coaceti-i pe fiecare latura cate 3 minute.
Atentie: mititeii fiind aproximativ cilindrici trebuie sa va imaginati ca au trei laturi. Deci timp total de coacere la carbuni 8-10 minute. Oricum, in functie de puterea focului, rumeniti-i bine pe toate partile fara a exagera pentru a nu se usca.
Se servesc fierbinti cu mustar, chifle de paine si bere la alegerea Dvs. Pofta buna. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Mititei Romanesti in Italia" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany