Mititei Romanesti in Italia

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Carne tocata de vita: 2kg
  • Grasime de vita: 450g
  • Usturoi: 1-2 capatana mare
  • Piper: 1 lingurita rasa
  • Sare dupa gust
  • Zenzero: jum de lingurita rasa
  • Carvi praf: o jum de lingurita rasa
  • Bicarbonat: 1 lingura mare
  • Supa de carne: 3 cuburi

Mod de preparare

Daca va aflati in Italia: luati carnea de la o macelarie arabeasca, ii spuneti sa o treaca de trei ori prin masina impreuna cu grasimea. Ajunsi acasa, puneti carnea intr-un vas incapator unde sa poata fi mestecata bine.

Pregatiti supa dizolvand cuburile in 200 ml apa clocotita la care adaugati aprox. 800 ml apa calduta.

Usturoiul curatat si pisat cu putina sare se freaca intr-o farfurie cu un pahar cu apa rece, se strecoara doar mujdeiul lichid care se va pune in compozitie. Astfel eliminati o mare parte din eructatiile binecunoscute de "dupa mititei". Adaugati toate condimentele si bicarbonatul, amestecati putin apoi adaugati supa putin cate putin amestecand cu mana circa 30 minute pana cand compozitia se leaga bine.

Puneti compozitia intr-o punga, legati-o bine si puneti-o in frigider, la cca. 4A° NU in congelator! unde trebuie sa stea de la minim 12 ore pana la maxim 48 ore. Scoateti din frigider cu 1-2 ore inainte de prepararea mititeilor si amestecati din nou toata compozitia pentru 10-15 minute dupa care formati mititeii cu masina de macinat carne folosind tubul pentru carnati sau cu mana unsa cu ulei.

Mititeii cruzi trebuie sa aiba dimensiunea de circa 10-12 cm lungime si 3-4 cm diametru. Pe gratar acestia se mai strang cam cu 20-30 %

Pregatiti focul de carbuni, cand carbunii devin albiciosi si nu mai au flacara, puneti gratarul, acesta se va incinge intr-un minut, presarati cateva maini bune de sare fina(250-400g) peste carbuni pentru a nu lua foc grasimea care curge din mititei. Asezati mititeii pe gratar, coaceti-i pe fiecare latura cate 3 minute.

Atentie: mititeii fiind aproximativ cilindrici trebuie sa va imaginati ca au trei laturi. Deci timp total de coacere la carbuni 8-10 minute. Oricum, in functie de puterea focului, rumeniti-i bine pe toate partile fara a exagera pentru a nu se usca.
Se servesc fierbinti cu mustar, chifle de paine si bere la alegerea Dvs. Pofta buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni
Cele mai apreciate rețete
Tavalita cu Nuca
1
Dulciuri

Tavalita cu Nuca

Tavalita cu Nuca
Furnici in copac
2
Paste

Furnici in copac

Furnici in copac
Supa de rosii cu ciuperci uscate
3
Borsuri, supe, ciorbe

Supa de rosii cu ciuperci uscate

Supa de rosii cu ciuperci uscate
Gofre cu zmeura
4
Dulciuri

Gofre cu zmeura

Gofre cu zmeura
Fusilli tricolori picanti cu surimi
5
Paste

Fusilli tricolori picanti cu surimi

Fusilli tricolori picanti cu surimi
Parteneri
Friptura de porc si cartofi cu unt la cuptor, servite cu sos de usturoi si rosii
Bucataras.RO

Friptura de porc si cartofi cu unt la cuptor, servite cu sos de usturoi si rosii

Pentru ca mi-am propus sa testez toate condimentele noi de la Delikat cu ingrediente 100% naturale, a venit rândul...

Friptura de porc si cartofi cu unt la cuptor, servite cu sos de usturoi si rosii
Socată reţeta bunicii
Culinar.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Socată reţeta bunicii
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri