Mititei Romanesti in Italia

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Carne tocata de vita: 2kg
  • Grasime de vita: 450g
  • Usturoi: 1-2 capatana mare
  • Piper: 1 lingurita rasa
  • Sare dupa gust
  • Zenzero: jum de lingurita rasa
  • Carvi praf: o jum de lingurita rasa
  • Bicarbonat: 1 lingura mare
  • Supa de carne: 3 cuburi

Mod de preparare

Daca va aflati in Italia: luati carnea de la o macelarie arabeasca, ii spuneti sa o treaca de trei ori prin masina impreuna cu grasimea. Ajunsi acasa, puneti carnea intr-un vas incapator unde sa poata fi mestecata bine.

Pregatiti supa dizolvand cuburile in 200 ml apa clocotita la care adaugati aprox. 800 ml apa calduta.

Usturoiul curatat si pisat cu putina sare se freaca intr-o farfurie cu un pahar cu apa rece, se strecoara doar mujdeiul lichid care se va pune in compozitie. Astfel eliminati o mare parte din eructatiile binecunoscute de "dupa mititei". Adaugati toate condimentele si bicarbonatul, amestecati putin apoi adaugati supa putin cate putin amestecand cu mana circa 30 minute pana cand compozitia se leaga bine.

Puneti compozitia intr-o punga, legati-o bine si puneti-o in frigider, la cca. 4A° NU in congelator! unde trebuie sa stea de la minim 12 ore pana la maxim 48 ore. Scoateti din frigider cu 1-2 ore inainte de prepararea mititeilor si amestecati din nou toata compozitia pentru 10-15 minute dupa care formati mititeii cu masina de macinat carne folosind tubul pentru carnati sau cu mana unsa cu ulei.

Mititeii cruzi trebuie sa aiba dimensiunea de circa 10-12 cm lungime si 3-4 cm diametru. Pe gratar acestia se mai strang cam cu 20-30 %

Pregatiti focul de carbuni, cand carbunii devin albiciosi si nu mai au flacara, puneti gratarul, acesta se va incinge intr-un minut, presarati cateva maini bune de sare fina(250-400g) peste carbuni pentru a nu lua foc grasimea care curge din mititei. Asezati mititeii pe gratar, coaceti-i pe fiecare latura cate 3 minute.

Atentie: mititeii fiind aproximativ cilindrici trebuie sa va imaginati ca au trei laturi. Deci timp total de coacere la carbuni 8-10 minute. Oricum, in functie de puterea focului, rumeniti-i bine pe toate partile fara a exagera pentru a nu se usca.
Se servesc fierbinti cu mustar, chifle de paine si bere la alegerea Dvs. Pofta buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Bomboane cu Visine din Visinata
2
Dulciuri

Bomboane cu Visine din Visinata

Bomboane cu Visine din Visinata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
3
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
4
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
5
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Parteneri
Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital
Bucataras.RO

Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital

De cand am revenit din Bulgaria, m-am gandit numai la vinetele mancate la un restaurant bulgaresc, asa ca astazi va prezint...

Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura