In untul topit,fierbinte se pune mazarea si se lasa pe foc domol,amestecand,pana se inmoaie.
Daca se foloseste mazare din cutie,aceasta se spala bine inainte.
Dupa ce o sotam,acoperim cu apa calda(supa de carne sau legume) si mai lasam putin sa fiarba pana ce mazarea este facuta.
Separat se desface amidonul(faina) in lapte,se adauga smantana si dupa omogenizare se toarna peste mazare.
Se potriveste de sare.
Se amesteca continuu,pe foc mic(fara sa fiarba in clocot),pana ce sosul este legat.
Se presara patrunjelul si mararul, si se ia de pe foc.
Eu le-am pus o data cu amidonul desfacut.
Se lasa cateva minute,acoperit sa se patrunda aromele,apoi se poate servi.
Este o garnitura excelenta langa preparatele din carne.
Eu am servit-o cu carnati de porc proaspeti,prajiti.
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustUn pranz rapid si bun! #gatescpentruocarte
Pulpe de pui la tigaieDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii