- se strivesc in mojar (puteti sa le mixati in blender daca va grabiti dar e mai bine in mojar) bobele cu usturoiul, putina sare si frunzele de menta pina devine o pasta (un pesto)
- amestecam cu parmezanul ras (dupa gust) si adaugam uleiul pina obtinem un sos mai moale, cremos
Bobul (fava bean) se scoate din teaca si spoi se curata si de pielicica verde. Vor rezulta niste bucatele mici, verde puternic ca niste smaralde.
Daca bobul cumparat de voi este foarte proaspat sau daca l-ati cules din gradina personala atunci nu mai trebuie sa curatati si pielicica, doar scoateti bobul din teci cum se face cu mazarea si continuati reteta.
Pielicica curata de pe boabe nu o aruncati, se fierbe 5 minute in apa cu sare si se mixeaza apoi puteti face cu ea ce va place: condiment pentru paste, sau o adaugti intr-o supa crema sau puteti face un sufleu
* din 1 kg de teci de bob am obtinut cca 200 gr de boabe curatate.. depinde insa de teci cite boabe au inauntru, m unele sunt mai pline de boabe si alte au foarte putine..
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii