Maro - Pesto de Bob

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa
Maro - Pesto de Bob

Ingrediente

  • 200 gr de boabe gata curatate
  • cca 5-8 frunze de menta proaspete
  • 1/2 de catel de usturoi (nu ff mare)
  • sare
  • ulei de masline (de preferat din Liguria)
  • parmezan ras

Mod de preparare

- se strivesc in mojar (puteti sa le mixati in blender daca va grabiti dar e mai bine in mojar) bobele cu usturoiul, putina sare si frunzele de menta pina devine o pasta (un pesto)

- amestecam cu parmezanul ras (dupa gust) si adaugam uleiul pina obtinem un sos mai moale, cremos
Bobul (fava bean) se scoate din teaca si spoi se curata si de pielicica verde. Vor rezulta niste bucatele mici, verde puternic ca niste smaralde.

Daca bobul cumparat de voi este foarte proaspat sau daca l-ati cules din gradina personala atunci nu mai trebuie sa curatati si pielicica, doar scoateti bobul din teci cum se face cu mazarea si continuati reteta.


Pielicica curata de pe boabe nu o aruncati, se fierbe 5 minute in apa cu sare si se mixeaza apoi puteti face cu ea ce va place: condiment pentru paste, sau o adaugti intr-o supa crema sau puteti face un sufleu

* din 1 kg de teci de bob am obtinut cca 200 gr de boabe curatate.. depinde insa de teci cite boabe au inauntru, m unele sunt mai pline de boabe si alte au foarte putine..

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta
Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga
Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
2
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
3
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Chec cu portocale si caise uscate - o reteta aromata si delicioasa
4
Carte de bucate

Chec cu portocale si caise uscate - o reteta aromata si delicioasa

Chec cu portocale si caise uscate, o reteta aromata si delicioasa, perfecta pentru desert sau gustari.Gustul proaspat de...

Chec cu portocale si caise uscate - o reteta aromata si delicioasa
Amandine III
5
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Parteneri
Chec cu portocale
Culinar.RO

Chec cu portocale

Un chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...

Chec cu portocale
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos
Gustos.RO

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos

Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos