Maro - Pesto de Bob

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa
Maro - Pesto de Bob

Ingrediente

  • 200 gr de boabe gata curatate
  • cca 5-8 frunze de menta proaspete
  • 1/2 de catel de usturoi (nu ff mare)
  • sare
  • ulei de masline (de preferat din Liguria)
  • parmezan ras

Mod de preparare

- se strivesc in mojar (puteti sa le mixati in blender daca va grabiti dar e mai bine in mojar) bobele cu usturoiul, putina sare si frunzele de menta pina devine o pasta (un pesto)

- amestecam cu parmezanul ras (dupa gust) si adaugam uleiul pina obtinem un sos mai moale, cremos
Bobul (fava bean) se scoate din teaca si spoi se curata si de pielicica verde. Vor rezulta niste bucatele mici, verde puternic ca niste smaralde.

Daca bobul cumparat de voi este foarte proaspat sau daca l-ati cules din gradina personala atunci nu mai trebuie sa curatati si pielicica, doar scoateti bobul din teci cum se face cu mazarea si continuati reteta.


Pielicica curata de pe boabe nu o aruncati, se fierbe 5 minute in apa cu sare si se mixeaza apoi puteti face cu ea ce va place: condiment pentru paste, sau o adaugti intr-o supa crema sau puteti face un sufleu

* din 1 kg de teci de bob am obtinut cca 200 gr de boabe curatate.. depinde insa de teci cite boabe au inauntru, m unele sunt mai pline de boabe si alte au foarte putine..

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)