Maro - Pesto de Bob

Postat pe: 08-05-2012
(0)

Ingrediente

200 gr de boabe gata curatate
cca 5-8 frunze de menta proaspete
1/2 de catel de usturoi (nu ff mare)
sare
ulei de masline (de preferat din Liguria)
parmezan ras

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

10min
- se strivesc in mojar (puteti sa le mixati in blender daca va grabiti dar e mai bine in mojar) bobele cu usturoiul, putina sare si frunzele de menta pina devine o pasta (un pesto)

- amestecam cu parmezanul ras (dupa gust) si adaugam uleiul pina obtinem un sos mai moale, cremos
Bobul (fava bean) se scoate din teaca si spoi se curata si de pielicica verde. Vor rezulta niste bucatele mici, verde puternic ca niste smaralde.

Daca bobul cumparat de voi este foarte proaspat sau daca l-ati cules din gradina personala atunci nu mai trebuie sa curatati si pielicica, doar scoateti bobul din teci cum se face cu mazarea si continuati reteta.


Pielicica curata de pe boabe nu o aruncati, se fierbe 5 minute in apa cu sare si se mixeaza apoi puteti face cu ea ce va place: condiment pentru paste, sau o adaugti intr-o supa crema sau puteti face un sufleu

* din 1 kg de teci de bob am obtinut cca 200 gr de boabe curatate.. depinde insa de teci cite boabe au inauntru, m unele sunt mai pline de boabe si alte au foarte putine..
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Maro - Pesto de Bob" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Maro - Pesto de Bob