O mamaliga buna se obtine intr-un ceaun. Daca nu aveti (ca mine) atunci puneti apa la fiert, intr-un vas. Cand apa este fierbinte, adaugati sarea si presarati putina faina de malai.
La primele clocote, puneti sub forma de ploaie cate o mana de malai, amestecand continuu cu un facalet sau un tel sub forma de para. Deoarece faina de porumb se ingroasa la fiert, cand vi se pare destul de deasa nu mai adaugati faina, dar continuati sa amestecati mai departe, aducand cu facaletul mamaliga dinspre peretii vasului, spre centru.
Procedati asa pana ce mamaliga este destul de fiarta si ingrosata (aproximativ 15 min) apoi, luati vasul de pe foc. Mamaliga pripita are o consistenta mai moale decat cea fiarta.
Ea se serveste langa ochiuri sau cu branza, smantana, etc.
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii