Mamaliga Frecata

Complexitate
redusa
Mamaliga Frecata

Ingrediente

  • 3 l apa
  • 1 lingura sare
  • 700 gr faina de malai mai dura (de preferat ar fi faina obtinuta prin macinarea porumbului la moara)

Mod de preparare


Punem 3 l apa la fiert cu 1 lingura de sare (intr-o oala mai inalta). Cand apa fierbe adaugam 700 gr faina de malai in asa fel incat sa nu se disperseze prin oala, sa ramana intr-o gramajoara. Lasam focul mai incet avand in vedere ca apa totusi sa fiarba in clocote mai mici. Lasam sa fiarba timp de 30 minute. Dupa ce au trecut cele 30 minute stoarcem intr-un vas apa in asa fel incat sa ramana in oala circa 300 ml apa.

Apa stoarsa se numeste shir prin zona Bistritei, aceasta nu se arunca se pastreaza si o sa vedem de ce. Cu un facalet (sucitor) incepem sa frecam faina cu shirul ramas in oala. Treptat adaugam in jur de 900 ml - 1000 ml shir fierbinte la faina in oala si amestecam cu facaletul bine sa se omogenizeze mamaliga (daca e prea vartoasa mamaliga mai puteti adauga shir pana devine de consistenta mai moale).

Acum dupa ce am frecat cum scrie la carte mamaliga si ne-au trecut toate naduselile luam oala si o punem pe foc mare unde o lasam pana incepe sa pufaie de 3-4 ori. Dupa ce a pufait din rasputeri, luam oala si rasturnam continutul ei pe o farfurie sau pe un fund de lemn. Aceasta mamaliga este mai vartoasa si dupa parerea mea, mai gustoasa decat mamaliga clasica pe care o preparam inainte.

Pofta Buna! ! ! !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu Mere
1
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Prajitura rasturnata cu visine si caise
3
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Bors cu loboda rosie, reteta de post
4
Borsuri, supe, ciorbe

Bors cu loboda rosie, reteta de post

Bors cu loboda rosie, reteta de post
Inghetata de trandafiri si banane
5
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Parteneri
Cartofi dulci la cuptor
Bucataras.RO

Cartofi dulci la cuptor

Cartofi dulci la cuptor
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti