Mamaliga Frecata

Complexitate
redusa
Mamaliga Frecata

Ingrediente

  • 3 l apa
  • 1 lingura sare
  • 700 gr faina de malai mai dura (de preferat ar fi faina obtinuta prin macinarea porumbului la moara)

Mod de preparare


Punem 3 l apa la fiert cu 1 lingura de sare (intr-o oala mai inalta). Cand apa fierbe adaugam 700 gr faina de malai in asa fel incat sa nu se disperseze prin oala, sa ramana intr-o gramajoara. Lasam focul mai incet avand in vedere ca apa totusi sa fiarba in clocote mai mici. Lasam sa fiarba timp de 30 minute. Dupa ce au trecut cele 30 minute stoarcem intr-un vas apa in asa fel incat sa ramana in oala circa 300 ml apa.

Apa stoarsa se numeste shir prin zona Bistritei, aceasta nu se arunca se pastreaza si o sa vedem de ce. Cu un facalet (sucitor) incepem sa frecam faina cu shirul ramas in oala. Treptat adaugam in jur de 900 ml - 1000 ml shir fierbinte la faina in oala si amestecam cu facaletul bine sa se omogenizeze mamaliga (daca e prea vartoasa mamaliga mai puteti adauga shir pana devine de consistenta mai moale).

Acum dupa ce am frecat cum scrie la carte mamaliga si ne-au trecut toate naduselile luam oala si o punem pe foc mare unde o lasam pana incepe sa pufaie de 3-4 ori. Dupa ce a pufait din rasputeri, luam oala si rasturnam continutul ei pe o farfurie sau pe un fund de lemn. Aceasta mamaliga este mai vartoasa si dupa parerea mea, mai gustoasa decat mamaliga clasica pe care o preparam inainte.

Pofta Buna! ! ! !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Prajitura cu Afine
4
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Oua Colorate cu Hartie Creponata
5
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Parteneri
Carnati de curcan
Bucataras.RO

Carnati de curcan

Anul acesta am pregatit niste carnati mai usori, de curcan.

Carnati de curcan
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!