Gratin cu Varza de Bruxelles

Complexitate
redusa
Gratin cu Varza de Bruxelles

Ingrediente

  • -500 g varza de Bruxelles congelata (/ proaspata- fierbeti in apa cu sare pana este facuta)
  • -zeama de lamaie
  • -oregano uscat, dupa gust
  • -2 galbenusuri
  • -400 g smantana
  • -sare
  • -piper, proaspat macinat
  • -cascaval, dupa gust
  • -unt si pesmet, pentru tapetat vasul termorezistent

Mod de preparare

Tapetati un vas termorezistent cu unt si pesmet si dati deoparte.

Puneti apa usor sarata la fiert, intr-un vas potrivit ca marime.
Adaugati varza de Bruxelles congelata in momentul cand apa clocoteste si lasati acoperit pe foc, circa 3 min sau pana ce varza este facuta si se poate strapunge usor cu dintii unei furculite.

Lasati la scurs intr-o strecuratoare si stropiti imediat cu zeama de lamaie pentru a-si pastra frumos culoarea. In functie de cat sunt de mari, le puteti lasa intregi sau taia in doua. Repartizati varza de Bruxelles in vasul termorezistent, pe cat posibil intr-un singur strat si presarati oregano, dupa gust.

Separat, bateti bine galbenusurile cu smantana, sare si piper, dupa gust. Turnati uniform peste varza si presarati generos, cascaval ras. Dati la cuptorul preancalzit, pentru aproximativ 20- 25 min, la foc potrivit sau pana ce cascavalul este topit si prinde deasupra o crusta frumos aurita.

Serviti cat este cald ca fel principal sau garnitura langa carne.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa