Galuste Tiroleze

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Galuste Tiroleze

Ingrediente

  • -375 g faina de buna calitate;
  • -1 lingurita bicarbonat;
  • -1/2 lingurita zahar;
  • -3 oua batute ca pentru omleta;
  • -200-250 ml lapte;
  • -150 g cuburi neprajite de paine;
  • -sare

Mod de preparare

Intr-un castron incapator, amestecati faina, bicarbonatul (cernute impreuna), sarea si zaharul. Faceti la mijloc o adancitura in care puneti ouale batute si 150 ml lapte. Amestecati si mai adaugati lapte cat sa se lege un aluat, nu foarte tare. Framantati aluatul obtinut (se bate de aproximativ 200 ori) pana face besici. Adaugati apoi cuburile de paine si omogenizati.

Puneti la fiert, intr-o cratita mai larga, apa usor sarata.

Dati forma de paine aluatului, puneti-l intr-un tifon si legati capetele. Legati in asa fel incat aluatul sa aiba loc sa creasca (isi va dubla volumul)

Introduceti-l in vasul cu apa clocotita si lasati-l la fiert, 45 min, intorcand "painea" sa se "coaca" uniform. Scoateti-l din apa si tifon, acoperiti-l cu un alt tifon uscat si lasati-l sa se raceasca. Veti fi surprinse de ce ati obtinut.

Le-am servit cu o tocanita, cu carne de porc, tot elvetiana.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Zucchini cu pui si mozzarella

Zucchini cu pui si mozzarella

Zucchini cu pui si mozzarella
Cele mai apreciate rețete
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
1
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Dulceata de visine
2
Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
3
Borsuri, supe, ciorbe

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
4
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Rulada cu Foi de Napolitana
5
Dulciuri

Rulada cu Foi de Napolitana

Rulada cu Foi de Napolitana
Parteneri
Supa crema de rosii cu bacon si oua
Bucataras.RO

Supa crema de rosii cu bacon si oua

Este prima data cand fac supa crema de rosii. Aceasta supa am facut-o din proprie inspiratie, fara nicio reteta si a iesit...

Supa crema de rosii cu bacon si oua
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara
Culinar.RO

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara

Retete dietetice E o prăjitură uşor de făcut. Puteţi folosi ce fructe vă plac. Eu am ales caise şi...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara
Compot de visine pentru iarna
Gustos.RO

Compot de visine pentru iarna

Reteta de compot de visine pentru iarna. Cum se face compot de visine pentru iarna fara conservanti.

Compot de visine pentru iarna
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate