Intr-un castron incapator, amestecati faina, bicarbonatul (cernute impreuna), sarea si zaharul. Faceti la mijloc o adancitura in care puneti ouale batute si 150 ml lapte. Amestecati si mai adaugati lapte cat sa se lege un aluat, nu foarte tare. Framantati aluatul obtinut (se bate de aproximativ 200 ori) pana face besici. Adaugati apoi cuburile de paine si omogenizati.
Puneti la fiert, intr-o cratita mai larga, apa usor sarata.
Dati forma de paine aluatului, puneti-l intr-un tifon si legati capetele. Legati in asa fel incat aluatul sa aiba loc sa creasca (isi va dubla volumul)
Introduceti-l in vasul cu apa clocotita si lasati-l la fiert, 45 min, intorcand "painea" sa se "coaca" uniform. Scoateti-l din apa si tifon, acoperiti-l cu un alt tifon uscat si lasati-l sa se raceasca. Veti fi surprinse de ce ati obtinut.
Le-am servit cu o tocanita, cu carne de porc, tot elvetiana.
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaO salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaRetete de post economice
Cartofi cu usturoi verde si nautAm pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Comentarii