Fierbeti cartofii in coaja.
Curatati si treceti-i printr-o sita sau prin masina de tocat carne.
Adaugati untul, ouale, faina si branza/cascavalul ras. Omogenizati.
Potriviti gustul de sare si piper.
Faceti galuste de marimea dorita, cu mana data prin faina.
Puneti o cratita cu multa apa usor sarata la fiert si cand da in clocot, introduceti galustele.
Fierbeti cca 15 minute, la foc mic sau pana ce sunt facute si se ridica la suprafata. Scurgeti.
Asezati-le intr-o forma termorezistenta unsa cu unt, intr-un singur strat, unele langa altele. Stropiti cu unt topit si presarati deasupra cascaval ras.
Dati la cuptorul preincalzit pentru aprox 5-10 min, la 180 grade sau pana ce cascavalul este topit si frumos aurit.
Serviti galustele cat sunt calde, simple, alaturand o salata de cruditati sau ca garnitura.
Papricasul de pui cu galuste este unul dintre cele mai cunoscute feluri de mancare traditionale unguresti.
Papricas de pui cu galuste - gustos si savurosSalata asortata de iarna este o muratura pe care o pregatesc in fiecare an, deoarece se insoteste foarte bine cu fripturi,...
Salata asortata de iarna - o muratura delicioasaAceasta reteta de prajitura este perfecta pentru sarbatorile de iarna. Perele posate in vin surprind toate aromele iernii,...
Prajitura aromata cu pere intregiIncercati aceasta reteta simpla si gustoasa de clatite pufoase (pancakes). Cu doar cateva ingrediente de baza, veti obtine...
Clatite pufoase. Reteta simpla si gustoasa de pancakes
Comentarii