Feniculul se spala si curata, de data asta puteti folosi chiar si partile mai tari, foaia externa care de obicei e mai lemnoasa.
Il taiati in bucati mici (in 4-6 si apoi fiecare bucata in felii pe latime) .
Aruncati bucatile de fenicul in oala minune, apoi varsati laptele care insa nu trebuie sa acopere feniculul, ci sa fie pina la jumatatea acestuia si un praf de sare. Daca totusi ati pus mai mult lapte cind vor fi gata lasati sa mai fiarba fara capac (dupa ce ati racit si deschis oala) pina cind laptele evapora. (vezi poza)
Fierbeti cca 5 minute de cind a inceput sa fluiere oala.
Cind e gata adaugati un praf de nucsoara macinata, amestecati si serviti
Nota 1: cine vrea poate sa fiarba feniculul si doar taiat in 6-8 parti.
Nota 2: daca laptele folosit de voi este degresat, adaugati un virf de lingurita de unt
Este o garnitura minunata, dar si un fel de mincare vegetarian.
"Retete de suflet" Aceasta placinta este numai buna de pus la pachet, acum ca tot incepe scoala sau chiar la...
Aperitiv placinta melc cu pesto si branza fetaDrobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...
Drob de miel, reteta videoReteta de negresa pufoasa de post. Negresa pufoasa de post reteta simpla si delicioasa. Reteta de negresa cu gem. Negresa de...
Negresa pufoasa de post
Comentarii