Feniculul se spala si curata, de data asta puteti folosi chiar si partile mai tari, foaia externa care de obicei e mai lemnoasa.
Il taiati in bucati mici (in 4-6 si apoi fiecare bucata in felii pe latime) .
Aruncati bucatile de fenicul in oala minune, apoi varsati laptele care insa nu trebuie sa acopere feniculul, ci sa fie pina la jumatatea acestuia si un praf de sare. Daca totusi ati pus mai mult lapte cind vor fi gata lasati sa mai fiarba fara capac (dupa ce ati racit si deschis oala) pina cind laptele evapora. (vezi poza)
Fierbeti cca 5 minute de cind a inceput sa fluiere oala.
Cind e gata adaugati un praf de nucsoara macinata, amestecati si serviti
Nota 1: cine vrea poate sa fiarba feniculul si doar taiat in 6-8 parti.
Nota 2: daca laptele folosit de voi este degresat, adaugati un virf de lingurita de unt
Este o garnitura minunata, dar si un fel de mincare vegetarian.
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorUn desert absolut delicios care poate fi gata in mai putin de o jumatate de ora. Va recomand sa faceti portie dubla pentru...
Desert vafe cu ciocolata, zmeura si mentaMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii