1/ Adaugati orezul in apa
Puneti intr-o cratita mai mare 1 ¾ parti apa, 1 parte orez si o cantitate mica de sare.
Daca reteta cere, spalati inainte orezul si scurgeti-l.
2/ Acoperiti si fierbeti
Aduceti apa la fierbere, la foc mare; amestecati de 2- 3 ori doar la inceput, apoi micsorati focul spre minim, acoperiti si fierbeti 10- 20 min sau pana ce orezul este moale si apa absorbita. Stingeti focul.
3/ Infoiati orezul
Lasati orezul sa stea in cratita acoperita 5- 10 min, apoi infoiati boabele cu o furculita, inainte de servira (treceti cu dintii unei furculita prin masa de orez, de cateva ori).
4/ Fierberea altor tipuri de orez
Functie de tipul orezului folosit, cantitatea de apa si timpul de fierbere se schimba, astfel:
-pentru orezul cu bob mediu, folositi 1 ½ apa la 1 parte orez;
-pentru orezul maroniu, folositi 2 parti apa la 1 parte orez si fierbeti aproximativ 45- 60 min;
-pentru orez salbatic, folositi 3 parti apa la 1 parte orez si fierbeti aproximativ 60 min.
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii