Conopida Gratinata

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Conopida Gratinata

Ingrediente

  • o jumatate de conopida
  • 2 oua
  • 200 grame smantana grasa
  • groasa
  • 100-150 grame cascaval ras, de care aveti si/sau poftiti
  • pesmet cat cuprinde
  • unt pt uns tava si pus deasupra

Mod de preparare

Pentru doua persoane

Regula de baza pe care cred ca o stiti: ce creste in pamant se pune la fiert in apa rece, ce creste deasupra pamantului se pune in apa fiebinte si sarata, o uitati. Nu de alta, dar nu se va face bine conopida.

Deci, rupeti conopida in buchetele, o clatiti un pis si o puneti la fiert in apa cu sare, pana cand este patrunsa bine dar fara sa o faceti praf. o scoateti cu o spumiera cand este gata si o lasati alaturi.
Ungeti o tava cu unt din belsug si o tapetati cu pesmet. Bateti cele 2 oua mari cu smantana, un praf de sare si unul de piper.

Puneti pe fundul tavii buchetele de conopida. Daca faceti mai multa si ve-ti pune in doua straturi conopida, faceti asa: presarati un pic de pesmet, apoi cascaval ras si puneti compozitia de ou si smantanta, apoi iar pesmet si niste felioare subtiri de unt.

Iar continuati conopida, pesmet, cascaval, ou cu smantana, pesmet din belsug si unt. Ideea e ca la ultimul strat de pesmet trebuie sa fie suficient unt ce sa va topi si va inmuia tot pesmetul din jur. Dati la cuptorul incins cca 30 minute sau pana vedeti ca se rumeneste frumos deasupra.

Serviti ca si garnitura alaturi de fripturi, peste sau se poate servi ca aperitiv. Care e alta poveste ce o depan tot aici.

Daca aveti paine ce s-a cam uscat, fara sa mucegaiasca si se poate taia fara sa sara bucatele, faceti in felul urmator:
-tapetati forma de cuptor cu unt
-taiati painea in felii de max 1 cm grosime si tapetati cu ea forma. Ungeti feliile de paine din tava, pe interior, cu unt la temperatura camerei- ca atuncicand faceti praji!

- continuati cu umplerea formei cu conopida, ou cu smantana etc. Puteti pune deasupra, ca un capac, alte felii de paine, tot asa unse cu unt sau doar puneti pesmet si unt. In cazul in care aveti forme individuale patrate ar iesi un cosulet ca pt o persoana.

Puteti pune in cazul acesta si niste bacon/kaiser tocat marunt si doar tras un pic in tigaie. Credeti-ma ca e un aperitiv excelent in caz de musafiri!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran
Placinte cu branza

Placinte cu branza

Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta

Macrou la gratar cu mamaliguta

Macrou la gratar cu mamaliguta
Cele mai apreciate rețete
Hajos teszta (Haiose)
1
Dulciuri

Hajos teszta (Haiose)

Hajos teszta (Haiose)
Prajitura cu Mere
2
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Prajitura cu Mere si Iaurt
3
Dulciuri

Prajitura cu Mere si Iaurt

Prajitura cu Mere si Iaurt
Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)
5
Dulciuri

Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)

Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)
Parteneri
Avat cu unt si lamaie
Bucataras.RO

Avat cu unt si lamaie

 "Bunatati pentru Craciun" Ne place mult pestele, mai ales copt. Prietenii ce vin in vizita, abia asteapta sa...

Avat cu unt si lamaie
Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Culinar.RO

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie

Inainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Prajitura Bounty
Gustos.RO

Prajitura Bounty

Reteta de prajitura Bounty. Prajitura Bounty cu blat umed de cacao, crema de cocos si glazura de ciocolata. Bounty cu cocos...

Prajitura Bounty