Ciuperci Inabusite in Unt

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa
Ciuperci Inabusite in Unt

Ingrediente

  • - ciuperci
  • - unt - cit o nuca mai mare
  • - ulei
  • - 1 catel de usturoi necuratat (doar spalat si sters bine)
  • - 1/2 pahar cu vin alb
  • - frunze de patrunjel proaspat

Mod de preparare

Ciuperci - in cazul meu - champinion, curatate cu un servet de hirtie pe palariutza si taiate radacinile ... nu le spal. Apoi taiate felii.

Am pus in tigaie ulei si unt si un catel de usturoi strivit cu podul palmei ca sa dea gust grasimii.

Se adauga ciupercile taiate felii si se calesc citeva minute in uleiul si untul aromate de usturoi.

Se adauga vinul alb si se lasa sa fiarba la foc maricel ca sa se evapore.

Cind simtiti dupa "miros" ca vinul s-a evaporat se da focul mai mic, se adauga sare si piper si se lasa pe foc pina scade). Cind e gata, adica dupa citeva minute, se scoate catelul de usturoi si se arunca, se taie patrunjelul marunt sau se rup frunze si se adauga peste ciuperci, se mai amesteca o data sau de doua ori miscind tigaia (nu cu lingura ca sa nu striviti ciupercile) si se stinge focul. Tot acum trebuia sa pun si maghiranul dar cum ziceam n-am avut.
Se pot face nu numai ciuperci (de toate felurile) ci si anghinare, dovlecei, sparanghel ... in acest mod. Trifolati reprezinta un mod de a gati legumele taiate felii in unt+ ulei, cu putin usturoi si la sfirsit patrunjel.

Reteta foarte simpla eu am servit-o ca felul 2 alaturi de piure de cartofi dar mergea la fel de bine ca felul 1 alaturi de o mamaliguta aburinda.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Bomboane cu Visine din Visinata
2
Dulciuri

Bomboane cu Visine din Visinata

Bomboane cu Visine din Visinata
Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta
3
Mancaruri cu carne

Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta

Fasole la ceaun este o mancare traditionala romaneasca, un fel de mancare simplu, dar bogat in gust, preparat din fasole...

Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta
Parteneri
Tort Dobos (mic)
Bucataras.RO

Tort Dobos (mic)

E primul Dobos pe care il fac si l-am facut la cererea unor prieteni care au fost foarte multumiti de el. Nu vroiam sa il...

Tort Dobos (mic)
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura