Ciuperci Inabusite in Unt

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa
Ciuperci Inabusite in Unt

Ingrediente

  • - ciuperci
  • - unt - cit o nuca mai mare
  • - ulei
  • - 1 catel de usturoi necuratat (doar spalat si sters bine)
  • - 1/2 pahar cu vin alb
  • - frunze de patrunjel proaspat

Mod de preparare

Ciuperci - in cazul meu - champinion, curatate cu un servet de hirtie pe palariutza si taiate radacinile ... nu le spal. Apoi taiate felii.

Am pus in tigaie ulei si unt si un catel de usturoi strivit cu podul palmei ca sa dea gust grasimii.

Se adauga ciupercile taiate felii si se calesc citeva minute in uleiul si untul aromate de usturoi.

Se adauga vinul alb si se lasa sa fiarba la foc maricel ca sa se evapore.

Cind simtiti dupa "miros" ca vinul s-a evaporat se da focul mai mic, se adauga sare si piper si se lasa pe foc pina scade). Cind e gata, adica dupa citeva minute, se scoate catelul de usturoi si se arunca, se taie patrunjelul marunt sau se rup frunze si se adauga peste ciuperci, se mai amesteca o data sau de doua ori miscind tigaia (nu cu lingura ca sa nu striviti ciupercile) si se stinge focul. Tot acum trebuia sa pun si maghiranul dar cum ziceam n-am avut.
Se pot face nu numai ciuperci (de toate felurile) ci si anghinare, dovlecei, sparanghel ... in acest mod. Trifolati reprezinta un mod de a gati legumele taiate felii in unt+ ulei, cu putin usturoi si la sfirsit patrunjel.

Reteta foarte simpla eu am servit-o ca felul 2 alaturi de piure de cartofi dar mergea la fel de bine ca felul 1 alaturi de o mamaliguta aburinda.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Sirop de Pepene Galben, Conservat Pentru Iarna
4
Conserve, muraturi

Sirop de Pepene Galben, Conservat Pentru Iarna

Sirop de Pepene Galben, Conservat Pentru Iarna
Supa de Marar cu Galuste
5
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie