Ciuperci - in cazul meu - champinion, curatate cu un servet de hirtie pe palariutza si taiate radacinile ... nu le spal. Apoi taiate felii.
Am pus in tigaie ulei si unt si un catel de usturoi strivit cu podul palmei ca sa dea gust grasimii.
Se adauga ciupercile taiate felii si se calesc citeva minute in uleiul si untul aromate de usturoi.
Se adauga vinul alb si se lasa sa fiarba la foc maricel ca sa se evapore.
Cind simtiti dupa "miros" ca vinul s-a evaporat se da focul mai mic, se adauga sare si piper si se lasa pe foc pina scade). Cind e gata, adica dupa citeva minute, se scoate catelul de usturoi si se arunca, se taie patrunjelul marunt sau se rup frunze si se adauga peste ciuperci, se mai amesteca o data sau de doua ori miscind tigaia (nu cu lingura ca sa nu striviti ciupercile) si se stinge focul. Tot acum trebuia sa pun si maghiranul dar cum ziceam n-am avut.
Se pot face nu numai ciuperci (de toate felurile) ci si anghinare, dovlecei, sparanghel ... in acest mod. Trifolati reprezinta un mod de a gati legumele taiate felii in unt+ ulei, cu putin usturoi si la sfirsit patrunjel.
Reteta foarte simpla eu am servit-o ca felul 2 alaturi de piure de cartofi dar mergea la fel de bine ca felul 1 alaturi de o mamaliguta aburinda.
Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaAtunci cand Oana, de la Savori Urbane, a postat reteta de tort de orez cu cocos si fructe, am stiut imediat ca o voi presta...
Tort de orez cu cocos si fructeSocată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...
Socată reţeta buniciiDescopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Comentarii