Ciuperci - in cazul meu - champinion, curatate cu un servet de hirtie pe palariutza si taiate radacinile ... nu le spal. Apoi taiate felii.
Am pus in tigaie ulei si unt si un catel de usturoi strivit cu podul palmei ca sa dea gust grasimii.
Se adauga ciupercile taiate felii si se calesc citeva minute in uleiul si untul aromate de usturoi.
Se adauga vinul alb si se lasa sa fiarba la foc maricel ca sa se evapore.
Cind simtiti dupa "miros" ca vinul s-a evaporat se da focul mai mic, se adauga sare si piper si se lasa pe foc pina scade). Cind e gata, adica dupa citeva minute, se scoate catelul de usturoi si se arunca, se taie patrunjelul marunt sau se rup frunze si se adauga peste ciuperci, se mai amesteca o data sau de doua ori miscind tigaia (nu cu lingura ca sa nu striviti ciupercile) si se stinge focul. Tot acum trebuia sa pun si maghiranul dar cum ziceam n-am avut.
Se pot face nu numai ciuperci (de toate felurile) ci si anghinare, dovlecei, sparanghel ... in acest mod. Trifolati reprezinta un mod de a gati legumele taiate felii in unt+ ulei, cu putin usturoi si la sfirsit patrunjel.
Reteta foarte simpla eu am servit-o ca felul 2 alaturi de piure de cartofi dar mergea la fel de bine ca felul 1 alaturi de o mamaliguta aburinda.
Nu aveti prea mult timp la dispozitie, dar prietenii s-au anuntat? Puiul asta cu sos picant este delicios si se prepara...
Pui cu sos picantPrajitura aceasta pufoasa cu branza dulce si aroma de portocala este preferata copiilor mei.:) Pofta buna!!
Prajitura pufoasa cu branzaReteta de strudel cu mere. Strude cu mere si foi de placinta. Strudel cu mere, nuci si scortisoara. Retete cu mere. Deserturi...
Strudel cu mere
Comentarii