Cicoare in Stil Mediteraneean

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Cicoare in Stil Mediteraneean

Ingrediente

  • Pentru 2 persoane:
  • 1/2 de salata/cicoare (scarola)
  • 1 mina de masline fara simbure
  • 3-4 rosii uscate si conservate in ulei
  • 1 lingura de ulei din cel in care au stat rosiile
  • sare
  • 1 catel intreg si strivit de usturoi
  • citeva capere conservate in sare (spalate si tinute in apa citeva minute sa se desareze)

Mod de preparare

Rupeti frunzele cicoarei si le spalati bine, apoi asa ude fara sa le uscati le puneti in tigaia cu ulei si usturoiul, adaugati sarea si puneti capacul. Lasati la foc mic pina cind incepe sa se inmoaie, mai amestecati din cind in coind, apa de pe frunze si cea care o sa iasa din frunze este suficienta daca focul il pastrati mic, daca flacara e mare atunci risca sa se arda si deci mai adaugati putina apa cu o lingura.

Cind frunzele s-au inabusit, dar nu trebuie sa fie fierte, ci asa usor crocante in partile mai groase, adaugati rosiile uscate taiata in bucati, caperele si maslinele fara simburi. Lasati in continuare sa se inabuse, daca are prea multa zeama / lichid atunci continuati procesul termic fara capac, descoperit si amestecaind ca sa se evapore pe cit posibil lichidul din tigaie.

Aruncati catelul de usturoi si serviti.

Am pus cicoarea inabusita in farfurie si deasupra pestele.
Eu am pus citiva pesti (macrou) dintr-o conserva in sos natural de la care am aruncat zeama si am curata pestii de sira spinarii, dar se poate servi si simpla ca un fel de mincare vegetarian (merge foarte bine cu cartof alaturi) sau cu alt fel de peste (fiert la aburi, copt la cuptor doar cu un pic de ulei etc) sau ca si garnitura la carne.

Scarola arata ca o salata, dar este un soi de cicoare, frunzele ei au gust ca de salata usor amarui, nu e amara ca cicoarea ci mai delicata, frunzele ei rezista la fiert motiv pentru care se foloseste la umpluturi de pizza, dar si in supa de exemplu cu fasole boabe, naut sau in faimoasa supa pentru ocazii importante "minestra maritata".

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob umplut

Drob umplut

Drob umplut
Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta
Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Cu Crema De Ness
1
Dulciuri

Prajitura Cu Crema De Ness

Prajitura Cu Crema De Ness
Prajitura cu nuca si crema de budinca
2
Dulciuri

Prajitura cu nuca si crema de budinca

Prajitura cu nuca si crema de budinca
Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac
3
Dulciuri

Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac

Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac
Pulpa de miel la cuptor
5
Parteneri
Prajitura condimentata
Bucataras.RO

Prajitura condimentata

Am ramas impresionata de prajitura Mirelei (miremirc), prajitura Continental. Astazi va prezint o abordare diferita a...

Prajitura condimentata
Drob de miel, reteta video
Culinar.RO

Drob de miel, reteta video

Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...

Drob de miel, reteta video
Drob de miel
Gustos.RO

Drob de miel

Reteta de drob de miel. Drob traditional de miel reteta simpla pas cu pas. Reteta de drob de miel cu prapure si oua fierte....

Drob de miel