Cicoare in Stil Mediteraneean

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Cicoare in Stil Mediteraneean

Ingrediente

  • Pentru 2 persoane:
  • 1/2 de salata/cicoare (scarola)
  • 1 mina de masline fara simbure
  • 3-4 rosii uscate si conservate in ulei
  • 1 lingura de ulei din cel in care au stat rosiile
  • sare
  • 1 catel intreg si strivit de usturoi
  • citeva capere conservate in sare (spalate si tinute in apa citeva minute sa se desareze)

Mod de preparare

Rupeti frunzele cicoarei si le spalati bine, apoi asa ude fara sa le uscati le puneti in tigaia cu ulei si usturoiul, adaugati sarea si puneti capacul. Lasati la foc mic pina cind incepe sa se inmoaie, mai amestecati din cind in coind, apa de pe frunze si cea care o sa iasa din frunze este suficienta daca focul il pastrati mic, daca flacara e mare atunci risca sa se arda si deci mai adaugati putina apa cu o lingura.

Cind frunzele s-au inabusit, dar nu trebuie sa fie fierte, ci asa usor crocante in partile mai groase, adaugati rosiile uscate taiata in bucati, caperele si maslinele fara simburi. Lasati in continuare sa se inabuse, daca are prea multa zeama / lichid atunci continuati procesul termic fara capac, descoperit si amestecaind ca sa se evapore pe cit posibil lichidul din tigaie.

Aruncati catelul de usturoi si serviti.

Am pus cicoarea inabusita in farfurie si deasupra pestele.
Eu am pus citiva pesti (macrou) dintr-o conserva in sos natural de la care am aruncat zeama si am curata pestii de sira spinarii, dar se poate servi si simpla ca un fel de mincare vegetarian (merge foarte bine cu cartof alaturi) sau cu alt fel de peste (fiert la aburi, copt la cuptor doar cu un pic de ulei etc) sau ca si garnitura la carne.

Scarola arata ca o salata, dar este un soi de cicoare, frunzele ei au gust ca de salata usor amarui, nu e amara ca cicoarea ci mai delicata, frunzele ei rezista la fiert motiv pentru care se foloseste la umpluturi de pizza, dar si in supa de exemplu cu fasole boabe, naut sau in faimoasa supa pentru ocazii importante "minestra maritata".

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosari in sos de mustar cu otet

Gogosari in sos de mustar cu otet

Gogosari in sos de mustar cu otet
Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar
Papricas de pui cu galuste

Papricas de pui cu galuste

Papricas de pui cu galuste
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Biscuiti prajiti-Banane prajite
2
Dulciuri

Biscuiti prajiti-Banane prajite

Biscuiti prajiti-Banane prajite
Afumatura la untura
3
Salata de iarna asortata
4
Conserve, muraturi

Salata de iarna asortata

Salata de iarna asortata
Prajitura cu ciocolata si cocos
5
Dulciuri

Prajitura cu ciocolata si cocos

Prajitura cu ciocolata si cocos
Parteneri
Clatite Oscar
Bucataras.RO

Clatite Oscar

mie mi se par foarte bune, asa ca incercati si voi..

Clatite Oscar
Tort de portocale cu crema
Culinar.RO

Tort de portocale cu crema

Tortul de portocale cu crema este pur si simplu savuros. Aceasta reteta de tort cu crema poate fi pregatit pentru Craciun sau...

Tort de portocale cu crema
Ghiveci de legume cu oua romanesti
Gustos.RO

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Se taie ceapa pestisor si se caleste in 2 linguri ulei.

Ghiveci de legume cu oua romanesti