Cicoare in Stil Mediteraneean

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Cicoare in Stil Mediteraneean

Ingrediente

  • Pentru 2 persoane:
  • 1/2 de salata/cicoare (scarola)
  • 1 mina de masline fara simbure
  • 3-4 rosii uscate si conservate in ulei
  • 1 lingura de ulei din cel in care au stat rosiile
  • sare
  • 1 catel intreg si strivit de usturoi
  • citeva capere conservate in sare (spalate si tinute in apa citeva minute sa se desareze)

Mod de preparare

Rupeti frunzele cicoarei si le spalati bine, apoi asa ude fara sa le uscati le puneti in tigaia cu ulei si usturoiul, adaugati sarea si puneti capacul. Lasati la foc mic pina cind incepe sa se inmoaie, mai amestecati din cind in coind, apa de pe frunze si cea care o sa iasa din frunze este suficienta daca focul il pastrati mic, daca flacara e mare atunci risca sa se arda si deci mai adaugati putina apa cu o lingura.

Cind frunzele s-au inabusit, dar nu trebuie sa fie fierte, ci asa usor crocante in partile mai groase, adaugati rosiile uscate taiata in bucati, caperele si maslinele fara simburi. Lasati in continuare sa se inabuse, daca are prea multa zeama / lichid atunci continuati procesul termic fara capac, descoperit si amestecaind ca sa se evapore pe cit posibil lichidul din tigaie.

Aruncati catelul de usturoi si serviti.

Am pus cicoarea inabusita in farfurie si deasupra pestele.
Eu am pus citiva pesti (macrou) dintr-o conserva in sos natural de la care am aruncat zeama si am curata pestii de sira spinarii, dar se poate servi si simpla ca un fel de mincare vegetarian (merge foarte bine cu cartof alaturi) sau cu alt fel de peste (fiert la aburi, copt la cuptor doar cu un pic de ulei etc) sau ca si garnitura la carne.

Scarola arata ca o salata, dar este un soi de cicoare, frunzele ei au gust ca de salata usor amarui, nu e amara ca cicoarea ci mai delicata, frunzele ei rezista la fiert motiv pentru care se foloseste la umpluturi de pizza, dar si in supa de exemplu cu fasole boabe, naut sau in faimoasa supa pentru ocazii importante "minestra maritata".

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta
Ciorba de loboda

Ciorba de loboda

Ciorba de loboda
Orez cu ciuperci brune

Orez cu ciuperci brune

Orez cu ciuperci brune
Cele mai apreciate rețete
Spaghete carbonara reţetă
1
Paste

Spaghete carbonara reţetă

Spaghete carbonara reţetă
Pizza Margherita - ideala pentru o masa rapida si delicioasa
2
Carte de bucate

Pizza Margherita - ideala pentru o masa rapida si delicioasa

Pizza Margherita este o reteta clasica si simpla, perfecta pentru iubitorii de pizza. Realizata cu aluat proaspat, sos de...

Pizza Margherita - ideala pentru o masa rapida si delicioasa
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
3
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Banana Split
5
Dulciuri

Banana Split

Banana Split
Parteneri
Prajitura cu mere si crusta de nuci
Culinar.RO

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa