Spalati prunele si stergeti-le de apa, cu un servet. Scoateti samburii si taiati-le bucatele. Cantariti sa aveti 1,2 kg.
Puneti intr-o cratita ghimbirul curatat si tocat, ceapa si usturoiul, taiate marunt, impreuna cu zaharul si lasati pe foc sa se caramelizeze usor.
Adaugati prunele, otetul, dafinul, cuisoarele, scortisoara pisata, ienuparul si maghiranul si fierbeti la foc mic, circa 30 min, amestecand din cand in cand, sau pana ce partea mai lichida se separa usor la suprafata amestecului.
Turnati compozitia clocotinda in borcanele sterilizate si incalzite. Capsati imediat si lasati sa se raceasca, intoarse cu capacul in jos, intre paturi (dunst uscat).
Dati apoi la camara.
Merge de minune cu preparatele de carne, in special cele de vita, fripturi, carne la gratar, snitele, chiftele, etc.
Aceasta este varianta de conservat pentru iarna, dar tot atat de bine se poate consuma imediat ce ati preparat-o.
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustLa fel de cunoscuta in CSI ca si si placinta ruseasca cu branza pe care am postat-o anterior...
Cочники-Placinta ruseasca cu branza IIDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii