Chiftele de Varza

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Chiftele de Varza

Ingrediente

  • o jumatate de varza dulce (ceva mai mare)
  • 1-2 cartofi (unul mare sau 2 mijlocii)
  • faina cateva linguri
  • usturoi uscat
  • sare
  • piper
  • marar o jumatate de legatura
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

Varza se taie marunt sau se da pe jilau, se amesteca cu sare si se lasa asa cateva minute pana lasa apa si se inmoaie. Se rade cartoful si se amesteca cele doua, dupa care se storc bine de apa lasata. Se drege de usturoi, piper si marar (la sare sa fiti atente ca deja mai exista sara in varza) si putina faina, se amesteca bine (mie mi-a intrat cam 2 linguri jumate de faina). Se fac chiftelute, se tavalesc prin faina si se prajesc in ulei.

Se servesc cu paine proaspata si cu ketchup in zilele de post sau se servesc cu smantana din abundenta in zilele cand se mananca de dulce

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Tort Diplomat
Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate