Ingrediente
● 1 kg de cartofi frumosi (rotunjori si maricei) |
● 75 g unt |
● sare |
● piper |
● 100 g cascaval |
● verdeata (marar, cimbrisor sau altele, dupa gust) |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
1h
Da drumul la cuptor.
Curata cartofii, spala-i si apoi usuca-i cu ajutorul unui prosop.
Cresteaza-i pe lungime, taind feliute subtiri, dar fara a face taietura pana la capat. Cartofii raman intregi.
Ungi bine un vas cu unt. Desfaci usor fiecare cartof sub forma de evantai si-l asezi in vas. Condimentezi cu sare si piper, presari verdeata tocata si pui unt deasupra.
Coci in cuptorul fierbinte cam 35 minute, la foc mediu, pana se inmoaie cartofii. Presari cascavalul ras si mai dai la cuptor inca 15 minute.
Se serveste fierbinte.
* Peste cartofi se poate pune un amestec din diferite tipuri de cascaval sau branzeturi. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Cartofi-evantai cu cascaval" nu uita sa ii faci un review.
Curata cartofii, spala-i si apoi usuca-i cu ajutorul unui prosop.
Cresteaza-i pe lungime, taind feliute subtiri, dar fara a face taietura pana la capat. Cartofii raman intregi.
Ungi bine un vas cu unt. Desfaci usor fiecare cartof sub forma de evantai si-l asezi in vas. Condimentezi cu sare si piper, presari verdeata tocata si pui unt deasupra.
Coci in cuptorul fierbinte cam 35 minute, la foc mediu, pana se inmoaie cartofii. Presari cascavalul ras si mai dai la cuptor inca 15 minute.
Se serveste fierbinte.
* Peste cartofi se poate pune un amestec din diferite tipuri de cascaval sau branzeturi. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Cartofi-evantai cu cascaval" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 15.03.2009 05:17:16
Cartofii nu se acopera la cuptor Mie parca au inceput sa se intareasca si iam acoperit putin .in rest f buni