Cartofi Topiti

Postat pe: 05-09-2013
(0)

Ingrediente

Pentru 2 portii
500 g cartofi
200 g cascaval ras
75 g unt
sare
piper

Mod de preparare

Curatati cartofii de coaja si taiati-i in fasii groase, pe lungime. Puneti-i la fiert intr-un vas cu apa fierbinte sarata, doar pentru 5 min. Scurgeti imediat. Asezati-i aliniati intr-un vas termorezistent (tava) tapetat cu unt.

Presarati sare, piper, cascaval ras peste primul strat de cartofi si puneti cateva bucatele de unt, din loc in loc. Intercalati restul cartofilor printre cartofii primului strat, apoi condimentati din nou cu sare, piper, presarati cascaval ras si puneti bucatele de unt.

* Daca pregatiti garnitura dintr-o cantitate mai mare de cartofi, procedati identic cu straturile de cartofi asezate in vasul termorezistent (tava), avand grija ca ultimul strat sa fie de cascaval si bucatele de unt.

Dati la cuptorul preancalzit, pentru 20- 30 min, la foc mediu sau pana cand cascavalul este topit, cartofii sunt facuti si prind deasupra o crusta frumos rumenita.

Serviti calzi; simplu alaturand o salata sau ca garnitura.
Cartofii acestia sunt atat de deliciosi …Chiar daca sunt pregatiti pentru garnitura, parca nu ai vrea sa-i combini cu nimic, ci sa-i savurezi doar pe ei…
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Cartofi Topiti" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Cartofi Topiti