Cartofi Piuree

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Cartofi Piuree

Ingrediente

  • 4-5 cartofi de marime mijlocie
  • unt 50 gr (eu pun ai mult)
  • sare dupa gust
  • lapte aprox 75 ml

Mod de preparare

Se curata cartofii, se spala, se taie cuburele si se pun la fiert in cratita, acoperiti cu apa. Se lasa la fiert la foc mic, (eu pun sare la fiert, altii pun sarea la final). Cand furculita intra usor in ei, inseamna ca sant gata, se scurg si se zdrobesc cu zdrobitorul de cartofi sau cu furculita sau cu batatoarele de la mixer. Se pune untul taiat felii ca sa se topeasca mai repede si laptele putin caldut. Se amesteca bine de tot (cu mixerul sau cu o lingura de lemn) Daca nu ati pus sarea la fiert acuma se poate adauga dupa gust. Daca va place tot acuma se mai poate adauga usturoi pentru aroma sau marar tocat sau orice alte arome (daca nu vreti sa aveti in farfurie banalul si vechiul pireu de cartofi).

Daca nu aveti supa si simtiti nevoia de o supa inainte, atunci cand strecurati cartofii nu aruncati apa in care au fiert. In ea se poate fierbe gris sau taietei, se pune putin lapte sau smantana si patrunjet tocat si gata aveti o supa rapida. BUnica mea ii spunea supei asteia supa saracului, dar credeti-ma ca era tare buna. Eu aici am pus bulion in apa de pe cartofi si am fiert paste in ea si a iesit o supuica de rosii tare buna. Am ornat cu patrunjel si cativa stropi de frisca nebatuta. O bunatate.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Fanta
3
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura cu Branza de Vaci
4
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Parteneri
Prajitura Trandafir
Bucataras.RO

Prajitura Trandafir

Una din cele mai bune retete cu aluat dospit mancate vreodata !!! Abea am apucat sa pun deoparte pentru pachetul copiilor...

Prajitura Trandafir
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola