Cartofi Piuree

Postat pe: 02-03-2009
(2)

Ingrediente

4-5 cartofi de marime mijlocie
unt 50 gr (eu pun ai mult)
sare dupa gust
lapte aprox 75 ml

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

30min
Se curata cartofii, se spala, se taie cuburele si se pun la fiert in cratita, acoperiti cu apa. Se lasa la fiert la foc mic, (eu pun sare la fiert, altii pun sarea la final). Cand furculita intra usor in ei, inseamna ca sant gata, se scurg si se zdrobesc cu zdrobitorul de cartofi sau cu furculita sau cu batatoarele de la mixer. Se pune untul taiat felii ca sa se topeasca mai repede si laptele putin caldut. Se amesteca bine de tot (cu mixerul sau cu o lingura de lemn) Daca nu ati pus sarea la fiert acuma se poate adauga dupa gust. Daca va place tot acuma se mai poate adauga usturoi pentru aroma sau marar tocat sau orice alte arome (daca nu vreti sa aveti in farfurie banalul si vechiul pireu de cartofi).

Daca nu aveti supa si simtiti nevoia de o supa inainte, atunci cand strecurati cartofii nu aruncati apa in care au fiert. In ea se poate fierbe gris sau taietei, se pune putin lapte sau smantana si patrunjet tocat si gata aveti o supa rapida. BUnica mea ii spunea supei asteia supa saracului, dar credeti-ma ca era tare buna. Eu aici am pus bulion in apa de pe cartofi si am fiert paste in ea si a iesit o supuica de rosii tare buna. Am ornat cu patrunjel si cativa stropi de frisca nebatuta. O bunatate.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Cartofi Piuree" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

valisoara
•  08.03.2009 13:04:05

Reteta buna
In ce priveste supa este ok

elena.elena
•  03.03.2009 18:49:26

Prima poza nu cred ca e cu pire, pare mai mult o ciorba.... Oricum e buna reteta :D

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Cartofi Piuree