Se curata cartofii, se spala, se taie cuburele si se pun la fiert in cratita, acoperiti cu apa. Se lasa la fiert la foc mic, (eu pun sare la fiert, altii pun sarea la final). Cand furculita intra usor in ei, inseamna ca sant gata, se scurg si se zdrobesc cu zdrobitorul de cartofi sau cu furculita sau cu batatoarele de la mixer. Se pune untul taiat felii ca sa se topeasca mai repede si laptele putin caldut. Se amesteca bine de tot (cu mixerul sau cu o lingura de lemn) Daca nu ati pus sarea la fiert acuma se poate adauga dupa gust. Daca va place tot acuma se mai poate adauga usturoi pentru aroma sau marar tocat sau orice alte arome (daca nu vreti sa aveti in farfurie banalul si vechiul pireu de cartofi).
Daca nu aveti supa si simtiti nevoia de o supa inainte, atunci cand strecurati cartofii nu aruncati apa in care au fiert. In ea se poate fierbe gris sau taietei, se pune putin lapte sau smantana si patrunjet tocat si gata aveti o supa rapida. BUnica mea ii spunea supei asteia supa saracului, dar credeti-ma ca era tare buna. Eu aici am pus bulion in apa de pe cartofi si am fiert paste in ea si a iesit o supuica de rosii tare buna. Am ornat cu patrunjel si cativa stropi de frisca nebatuta. O bunatate.
Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatCum pot sa va descriu eu aceasta prajitura? Nu as vrea sa spun prea multe, nu ca nu merita, dar e prea grozava ca sa ma...
Prajitura cu nuca si crema de ciocolata albaDescopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Comentarii