Se curata cartofii, se taie felii subtiri, rotunde; se curata o ceapa sau doua in functie de cantitatea de cartofi. Puteti folosi si ceapa rosie sau verde. Intr-o cratita joasa intinsa sau intru-una de iena, se pun: un strat de cartofi, un strat de ceapa, putina sare, din nou un strat de cartofi si ceapa pina terminam cantitatea de cartofi. Pe deasupra, mai adaugam boia si secretul gustului de la Magi gust de legume sau vegeta (Delikat), dupa preferinte. Se poate pune si un catel de usturoi. Punem putin ulei si aproximativ o cana de apa, sa nu ajunga pe deasupra cartofilor.
Se pun la cuptor aproximati 30 min. Urmarim sa vedem cand sunt bine fierti si rumeniti putin pe deasupra. Spre final, cine doreste, poate adauga doua trei oua peste cartofi. Nu amestecate, ci ochiuri. Se adauga putin patrunjel verde.
Se poate servi ca atare sau linga friptura de pui, porc si salata de sfecla rosie cu hrean sau castraveti murati, fiecare cum prefera.
Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...
Sarmalute asortatePrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraPoate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii