Cartofi Hasselback (la microunde sau la cuptor obisnuit)

Postat pe: 27-09-2010
(2)

Ingrediente

cartofi taiati in 2 pe lung si apoi crestati la cite 2-3 mm distanta o crestatura de alta fara insa sa ajungem cu cutitul pina jos
brinza rasa
pesmet

Mod de preparare

Cartofii se curata de coaja , daca sunt mari se taie in jumatate pe lung, dc sunt medii doar se aseaza intre 2 bete/ baghete chinezesti sau chiar cozi de linguri de lemn si se taie transversal fara sa ii crestezi pina jos ( asta e scopul lemnelor din parti sa nu scapi cutitul pra adinc).

Taieturile se fac la 2-4 mm una de alta .. si cartofii se aseaza in tava ( dc se executa in cuotor obisnuit ) sau in vasul sopecial ( dc se fac la microunde).. se ung cu unt topit sau cu unt clarificat ( ghee) .

Se coc in cuptor cca 45 min sau 1 ora ( sau cit e nevoie in functie de cantitatea de cartofi ) si la fiecare 10-15 min se ung cu ulei..daca se coc la microunde pt 8 cartofi medii sunt necasare 10 minute ..... cind sunt coapte in interior (faceti proba cu scobitoarea ) se pune peste ei pesmetul si brinza rasa ( sau cascaval) si se coc la gril 10-15 min ( in cazul grilului de la microunde numai 5 minute ) .... sau pina cind au facut crusta ...

Se servesc cafel de mincare vegetarian , aperitiv cald sau ca si garnitura
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Cartofi Hasselback (la microunde sau la cuptor obisnuit)" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

deny14s
•  22.09.2009 20:34:00

mi-au iesit super!multumim de reteta.

nicoleta64
•  18.09.2007 14:17:05

Bune si simplu de facut!

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Cartofi Hasselback (la microunde sau la cuptor obisnuit)