Cartofi Copti cu Branza si Ciuperci la Cuptor

Complexitate
redusa
Cartofi Copti cu Branza si Ciuperci la Cuptor

Ingrediente

  • -2-4 cartofi, de marime medie
  • -ciuperci champignion, feliate cu codita cu tot
  • -1 ½ linguri parmezan, ras
  • -1 lingurita sare
  • -2-3 linguri unt, topit
  • -2-3 linguri verdeata (patrunjel / cimbru / marar) sau 1- 2 linguri de verdeturi uscate
  • -4-6 linguri cascaval ras / branza rasa

Mod de preparare

Curatati cartofii de coaja, dupa care ii taiati in felii subtiri, transversal pe lunginea lor, dar nu de tot. Lasati o portiune netaiata, atat cat sa tina feliile impreuna. Puteti folosi coada de la doua linguri de lemn, puse deoparte si de alta a cartofului, ca sa preveniti cutitul sa taie pana jos.

Despartiti apoi cu grija feliile, puneti intre ele ciuperci feliate si presarati putin parmezan ras.

Asezati cartofii intr-un vas termorezistent.

Presarati cu sare si stropiti cu unt topit.

Dati la cuptorul incins, pentru cca 50 min, la 200 grade.

Cu 10 min inainte de a fi gata, scoateti vasul din cuptor, presarati cartofii cu verdeata si cascaval ras / branza.

Dati din nou la cuptor pana cand cartofii sunt facuti (se patrund usor cu o furculita), iar cascavalul este topit si frumos rumenit.

Serviti cat sunt calzi, presarati cu patrunjel verde, simpli, langa o salata de legume sau ca garnitura.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Oua Colorate cu Hartie Creponata
4
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Prajitura cu Afine
5
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Parteneri
Felii de paine aromate
Bucataras.RO

Felii de paine aromate

Initial framantasem un aluat pentu o paine la cuptor insa, in timp ce dospea aluatul mi-am amintit ca vazusem pe undeva acest...

Felii de paine aromate
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!