Curatati cartofii de coaja, dupa care ii taiati in felii subtiri, transversal pe lunginea lor, dar nu de tot. Lasati o portiune netaiata, atat cat sa tina feliile impreuna. Puteti folosi coada de la doua linguri de lemn, puse deoparte si de alta a cartofului, ca sa preveniti cutitul sa taie pana jos.
Despartiti apoi cu grija feliile, puneti intre ele ciuperci feliate si presarati putin parmezan ras.
Asezati cartofii intr-un vas termorezistent.
Presarati cu sare si stropiti cu unt topit.
Dati la cuptorul incins, pentru cca 50 min, la 200 grade.
Cu 10 min inainte de a fi gata, scoateti vasul din cuptor, presarati cartofii cu verdeata si cascaval ras / branza.
Dati din nou la cuptor pana cand cartofii sunt facuti (se patrund usor cu o furculita), iar cascavalul este topit si frumos rumenit.
Serviti cat sunt calzi, presarati cu patrunjel verde, simpli, langa o salata de legume sau ca garnitura.
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosUn desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minutePrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii