Bulgarasi din Orez

Postat pe: 28-02-2011
(2)

Ingrediente

1 cana (250 ml) cu orez
2-3 linguri smantana groasa
2 galbenusuri
100 g cascaval ras
pesmet
sare
piper
nucsoara, optional
unt
Pentru servit:
smantana, optional

Mod de preparare

Clatiti bine orezul ales, de mai multe ori, cu apa rece.

Fierbeti-l al dente in multa apa sarata, apoi lasati-l deoparte circa 30 min, cu capacul pus pe oala.

Scurgeti si condimentati cu sare, piper si nucsoara (optional), dupa gust.

Modelati bulgarasi de orez, de marime potrivita, cu mainile umezite cu apa.

Treceti-i intai, printr-un amestec cremos format din galbenusuri frecate cu smantana si apoi prin pesmet.
Asezati-i intr-un vas termorezistent uns cu unt si tapetat cu pesmet, unul langa altul si presarati uniform cascavalul ras.

Dati la cuptorul preancalzit, la foc potrivit, pentru aproximativ 30 min sau pana ce se auresc frumos.

Serviti bulgarasii din orez calzi, cu smantana (optional) sau ca garnitura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Bulgarasi din Orez" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

lucia_bp
•  20.03.2011 08:00:07

Sunt nemaipomenit de gustosi, pufosi...nici nu ai crede ca sunt facuti din orez. O garnitura aparte !
Multumesc, Dumiany.

dumiany
•  18.03.2011 20:22:45

Multa munca,dar merita .Felicitari!

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Bulgarasi din Orez