Clatiti bine orezul ales, de mai multe ori, cu apa rece.
Fierbeti-l al dente in multa apa sarata, apoi lasati-l deoparte circa 30 min, cu capacul pus pe oala.
Scurgeti si condimentati cu sare, piper si nucsoara (optional), dupa gust.
Modelati bulgarasi de orez, de marime potrivita, cu mainile umezite cu apa.
Treceti-i intai, printr-un amestec cremos format din galbenusuri frecate cu smantana si apoi prin pesmet.
Asezati-i intr-un vas termorezistent uns cu unt si tapetat cu pesmet, unul langa altul si presarati uniform cascavalul ras.
Dati la cuptorul preancalzit, la foc potrivit, pentru aproximativ 30 min sau pana ce se auresc frumos.
Serviti bulgarasii din orez calzi, cu smantana (optional) sau ca garnitura.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii