Bulgarasi din Orez

Complexitate
redusa
Bulgarasi din Orez

Ingrediente

  • -1 cana (250 ml) cu orez
  • -2-3 linguri smantana groasa
  • -2 galbenusuri
  • -100 g cascaval ras
  • -pesmet
  • -sare
  • -piper
  • -nucsoara, optional
  • -unt
  • Pentru servit:
  • -smantana, optional

Mod de preparare

Clatiti bine orezul ales, de mai multe ori, cu apa rece.

Fierbeti-l al dente in multa apa sarata, apoi lasati-l deoparte circa 30 min, cu capacul pus pe oala.

Scurgeti si condimentati cu sare, piper si nucsoara (optional), dupa gust.

Modelati bulgarasi de orez, de marime potrivita, cu mainile umezite cu apa.

Treceti-i intai, printr-un amestec cremos format din galbenusuri frecate cu smantana si apoi prin pesmet.
Asezati-i intr-un vas termorezistent uns cu unt si tapetat cu pesmet, unul langa altul si presarati uniform cascavalul ras.

Dati la cuptorul preancalzit, la foc potrivit, pentru aproximativ 30 min sau pana ce se auresc frumos.

Serviti bulgarasii din orez calzi, cu smantana (optional) sau ca garnitura.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Tort Diplomat
Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate