Andive Caramelizate

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Andive Caramelizate

Ingrediente

  • 500 gr andive
  • 1 lingura de ulei
  • 2 linguri otet (de mere sau de vin alb)
  • 2-3 linguri (pline) cu zahar tos
  • sare

Mod de preparare

Se spala si se taie andivele in lungime (eu am taiat in 6 parti pe lungime fiecare andiva, dar depinmde cit de groase sunt) . Nu conteaza daca se vor desface frunze cind le taiati.

Punem intr-o tigaie 1 lingura de ulei, andivele taiate si un praf de sare, le lasam intii acoperite sa se inabuse si sa se inmoaie apoi putem sa le gatim fara capac. Amestecam din cind in cind. Vor lasa apa si deci le vom coace pina cind lichidul s-a evaporat, lasam focul mic, tigaia de preferat sa aiba fundul gros ca sa nu le ardem.

Cind incep sa se rumeneasca putin, deci s-a evaporat mare parte din lichidul lor adaugam otetul si lasam pina cind nu se mai simte in aer mirosul de otet evaporat sau se simte foarte putin.

Cind otetul este (aproape) evaporat adaugam zaharul, presarind peste toate andivele si amestecind cu o lingura de lemn. Vor prinde o culoare mai inchisa, se va forma chiar si un sos in tigaie.

Din acest moment sunt aproape gata si le mai lasam pe foc doar atit cit sa ajunga la punctul de coacere care ne place. Mie imi plac mai crocante, daca le vreti mai moi, va trebui sa le coaceti inca putin cu capacul pus si focul la minim si mai ales cu mare grija sa nu se arda.
Sunt bune ca felul 2 vegetarian dar mai aled ca si garnitura la felul principal de carne.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu Mere
1
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Supa crema de linte rosie
2
Salata de morcovi cu telina
3
Salate

Salata de morcovi cu telina

Salata de morcovi cu telina
Gofre cu zmeura
4
Dulciuri

Gofre cu zmeura

Gofre cu zmeura
Furnici in copac
5
Paste

Furnici in copac

Furnici in copac
Parteneri
Ostropel de pui - Rețeta delicioasă și ușor de preparat
Bucataras.RO

Ostropel de pui - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

Andra Mihail ne invită la Ostropel de pui, acest fel de mâncare tradițional românesc cu pui suculent, sos de...

Ostropel de pui - Rețeta delicioasă și ușor de preparat
Socată reţeta bunicii
Culinar.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Socată reţeta bunicii
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri