Se spala si se taie andivele in lungime (eu am taiat in 6 parti pe lungime fiecare andiva, dar depinmde cit de groase sunt) . Nu conteaza daca se vor desface frunze cind le taiati.
Punem intr-o tigaie 1 lingura de ulei, andivele taiate si un praf de sare, le lasam intii acoperite sa se inabuse si sa se inmoaie apoi putem sa le gatim fara capac. Amestecam din cind in cind. Vor lasa apa si deci le vom coace pina cind lichidul s-a evaporat, lasam focul mic, tigaia de preferat sa aiba fundul gros ca sa nu le ardem.
Cind incep sa se rumeneasca putin, deci s-a evaporat mare parte din lichidul lor adaugam otetul si lasam pina cind nu se mai simte in aer mirosul de otet evaporat sau se simte foarte putin.
Cind otetul este (aproape) evaporat adaugam zaharul, presarind peste toate andivele si amestecind cu o lingura de lemn. Vor prinde o culoare mai inchisa, se va forma chiar si un sos in tigaie.
Din acest moment sunt aproape gata si le mai lasam pe foc doar atit cit sa ajunga la punctul de coacere care ne place. Mie imi plac mai crocante, daca le vreti mai moi, va trebui sa le coaceti inca putin cu capacul pus si focul la minim si mai ales cu mare grija sa nu se arda.
Sunt bune ca felul 2 vegetarian dar mai aled ca si garnitura la felul principal de carne.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii