Andive Caramelizate

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Andive Caramelizate

Ingrediente

  • 500 gr andive
  • 1 lingura de ulei
  • 2 linguri otet (de mere sau de vin alb)
  • 2-3 linguri (pline) cu zahar tos
  • sare

Mod de preparare

Se spala si se taie andivele in lungime (eu am taiat in 6 parti pe lungime fiecare andiva, dar depinmde cit de groase sunt) . Nu conteaza daca se vor desface frunze cind le taiati.

Punem intr-o tigaie 1 lingura de ulei, andivele taiate si un praf de sare, le lasam intii acoperite sa se inabuse si sa se inmoaie apoi putem sa le gatim fara capac. Amestecam din cind in cind. Vor lasa apa si deci le vom coace pina cind lichidul s-a evaporat, lasam focul mic, tigaia de preferat sa aiba fundul gros ca sa nu le ardem.

Cind incep sa se rumeneasca putin, deci s-a evaporat mare parte din lichidul lor adaugam otetul si lasam pina cind nu se mai simte in aer mirosul de otet evaporat sau se simte foarte putin.

Cind otetul este (aproape) evaporat adaugam zaharul, presarind peste toate andivele si amestecind cu o lingura de lemn. Vor prinde o culoare mai inchisa, se va forma chiar si un sos in tigaie.

Din acest moment sunt aproape gata si le mai lasam pe foc doar atit cit sa ajunga la punctul de coacere care ne place. Mie imi plac mai crocante, daca le vreti mai moi, va trebui sa le coaceti inca putin cu capacul pus si focul la minim si mai ales cu mare grija sa nu se arda.
Sunt bune ca felul 2 vegetarian dar mai aled ca si garnitura la felul principal de carne.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura rasturnata cu visine si caise
1
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Bors cu loboda rosie, reteta de post
2
Borsuri, supe, ciorbe

Bors cu loboda rosie, reteta de post

Bors cu loboda rosie, reteta de post
Inghetata de trandafiri si banane
3
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
4
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
5
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Parteneri
Desert gogosi cu flori de salcam
Bucataras.RO

Desert gogosi cu flori de salcam

Am vazut la Merisor astfel de gogosi si, pentru ca salcamii ma imbiau cu parfumul lor, am zis sa incerc si eu sa fac aceste...

Desert gogosi cu flori de salcam
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti