Fursecuri Linzer de casa, stelute cu gem

Fursecuri Linzer de casa, stelute cu gem, sunt fursecuri fragede cu unt, decupate in forme, lipite cu gem si pudrate cu zahar. Se pastreaza bine mai multe zile si sunt perfecte pentru sarbatori sau platouri de prajituri.

Fursecuri Linzer de casa, stelute cu gem

Ingrediente

  • 250 g faina
  • 150 g unt rece
  • 100 g zahar pudra
  • 1 ou
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja rasa de lamaie (optional)
  • un praf de sare
  • 200 g gem gros (zmeura, capsuni, visine)
  • zahar pudra pentru decor

Mod de preparare

Untul rece se freaca rapid cu faina pana se obtin firimituri, apoi se adauga zaharul pudra, oul, vanilia, sarea si coaja de lamaie. Se framanta repede un aluat omogen, care se inveleste in folie si se da la frigider cel putin o ora. Aluatul rece se intinde intr-o foaie subtire si se decupeaza stelute; la jumatate dintre ele se decupeaza si un cerc mic in mijloc. Fursecurile se coc la 170°C, 8–10 minute, pana raman deschise la culoare. Dupa racire, cele cu decupaj se pudreaza cu zahar, iar cele intregi se ung cu gem. Se lipesc doua cate doua si se lasa cateva ore sa se aseze.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Tort Diplomat
Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate