Sunca la Cuptor

Postat pe: 27-09-2010
(1)

Ingrediente

1 bucata sunca putin afumata si sarata (nu tare) aprox 3-4 kg
100 g unt
2 linguri de mustar
1 foaie de dafin foarte marunt macinata

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h:30min
Se ia sunca, se spala bine in apa calduta. Se pune cu taietura in jos pe un blat de lucru si cu ajutorul unui cutit tare bine ascutit se fac cateva taieturi circulare in piele si grasime (nu adanci, poate jumate de cm). Se cresteaza de la dreapta spre stanga, de sus in jos cam la o distanta de vreo 3 cm (orizontal).

Apoi se face aceeasi operatie, dar pe verticala. Se aseaza sunca in tava si se da la cuptor, asa cum este, neacoperita. Se coace la foc mediu. Dupe aproximativ jumate de ora am scos sunca, am uns-o cu o combinatie de unt, mustar si foaie de dafin, dupa care am pus-o din nou la cuptor.

Din cand in cand o mai ungeam cu sucul scurs din ea. S-a copt cam intr-o ora jumate.

Am scos de la cuptor, am acoperit cu o hartie de copt si am lasat asa pentru jumate de ora. Am taiat si am servit cu sos de hrean si cartofi yams (sweet potatoes sau cartofi dulci).
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Sunca la Cuptor" nu uita sa ii faci un review.
Etichete
unt

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

danielcozma391
•  17.02.2013 12:19:12

O combinatie cu adevarat fantastica.excelent.

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Sunca la Cuptor