Se cresteaza pieptul de rata pe partea cu pielea, se sareaza, se pipereaza si se pune pe foc, in tigaia rece, antiaderenta, pret de cateva minute, asa cam cat sa se rumeneasca usor, dupa care se intoarce pe cealalta parte si se mai prajeste cateva minute, tot cat sa se rumeneasca. Se iau din tigaie, doua linguri de grasime si se pun intr-o craticioara, apoi se da tava la cuptor la foc potrivit si se mai lasa sa se prajeasca pe ambele parti, cat sa fie facuta bine carnea. Se scoate tava din cuptor, se pune peste ea un capac si se continua munca.
Se pune peste grasimea luata din tigaie, sucul de afine, mierea de albine si se fierb pret de cateva minute, dar sa nu se caramelizeze prea mult.
Se pun cartofii curatati si taiati cuburi, la fiert, impreuna cu broccoli si putina sare, se fierb, se scot si se fac piure, separat. Din broccoli, unt, o lingura de lapte dulce si putina sare, mixate la robot, iese un piure absolut delicios. La fel si din cartofi, unt, o lingura de lapte si putina sare, totul mixat, iese un piure foarte pufos.
Se taie felii de piept si se asaza pe un platou, se asaza alaturi si piure, se orneaza cu sos de afine si cateva afine alaturi. Sa aveti pofta ,dragilor!
Cum nu pot sta deoparte cand e vorba de provocari, mi-am zis hai la treaba ca nu e de stat....mai ales ca anul de gratie 1913...
Supa de la 1913 actualizataDrobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...
Drob de miel, reteta video
Comentarii