Piept de rata gotica cu sos de afine

Portii
2
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
10 minute
Complexitate
medie
Piept de rata gotica cu sos de afine

Ingrediente

  • - 1 piept de rata cu tot cu piele din ograda mea
  • - 50 ml suc de afine
  • - 1 lingura de miere de rapita
  • - un praf de sare
  • - cateva boabe de piper
  • - 3 cartofi noi
  • - 4 bucati de brocoli
  • - 50 gr unt
  • - 2 linguri lapte dulce

Mod de preparare

Se cresteaza pieptul de rata pe partea cu pielea, se sareaza, se pipereaza si se pune pe foc, in tigaia rece, antiaderenta, pret de cateva minute, asa cam cat sa se rumeneasca usor, dupa care se intoarce pe cealalta parte si se mai prajeste cateva minute, tot cat sa se rumeneasca. Se iau din tigaie, doua linguri de grasime si se pun intr-o craticioara, apoi se da tava la cuptor la foc potrivit si se mai lasa sa se prajeasca pe ambele parti, cat sa fie facuta bine carnea. Se scoate tava din cuptor, se pune peste ea un capac si se continua munca.
Se pune peste grasimea luata din tigaie, sucul de afine, mierea de albine si se fierb pret de cateva minute, dar sa nu se caramelizeze prea mult.
Se pun cartofii curatati si taiati cuburi, la fiert, impreuna cu broccoli si putina sare, se fierb, se scot si se fac piure, separat. Din broccoli, unt, o lingura de lapte dulce si putina sare, mixate la robot, iese un piure absolut delicios. La fel si din cartofi, unt, o lingura de lapte si putina sare, totul mixat, iese un piure foarte pufos.
Se taie felii de piept si se asaza pe un platou, se asaza alaturi si piure, se orneaza cu sos de afine si cateva afine alaturi. Sa aveti pofta ,dragilor!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Reteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Cele mai apreciate rețete
Curry de pui - cel mai gustos curry
2
Mancaruri cu carne

Curry de pui - cel mai gustos curry

Curry de pui - cel mai gustos curry
Paste fusilli cu sos si masline
3
Paste

Paste fusilli cu sos si masline

Paste fusilli cu sos si masline
Sirop de patlagina
4
Parteneri
Prajitura cu foi de napolitane
Bucataras.RO

Prajitura cu foi de napolitane

In weekend am cumparat un pachet de foi de napolitane. Chiar ma gandeam cu ce crema as putea sa le umplu, cand a aparut...

Prajitura cu foi de napolitane
Placinta quatro formaggi
Culinar.RO

Placinta quatro formaggi

Am facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.

Placinta quatro formaggi
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia