Piept de rata gotica cu sos de afine

Portii
2
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
10 minute
Complexitate
medie
Piept de rata gotica cu sos de afine

Ingrediente

  • - 1 piept de rata cu tot cu piele din ograda mea
  • - 50 ml suc de afine
  • - 1 lingura de miere de rapita
  • - un praf de sare
  • - cateva boabe de piper
  • - 3 cartofi noi
  • - 4 bucati de brocoli
  • - 50 gr unt
  • - 2 linguri lapte dulce

Mod de preparare

Se cresteaza pieptul de rata pe partea cu pielea, se sareaza, se pipereaza si se pune pe foc, in tigaia rece, antiaderenta, pret de cateva minute, asa cam cat sa se rumeneasca usor, dupa care se intoarce pe cealalta parte si se mai prajeste cateva minute, tot cat sa se rumeneasca. Se iau din tigaie, doua linguri de grasime si se pun intr-o craticioara, apoi se da tava la cuptor la foc potrivit si se mai lasa sa se prajeasca pe ambele parti, cat sa fie facuta bine carnea. Se scoate tava din cuptor, se pune peste ea un capac si se continua munca.
Se pune peste grasimea luata din tigaie, sucul de afine, mierea de albine si se fierb pret de cateva minute, dar sa nu se caramelizeze prea mult.
Se pun cartofii curatati si taiati cuburi, la fiert, impreuna cu broccoli si putina sare, se fierb, se scot si se fac piure, separat. Din broccoli, unt, o lingura de lapte dulce si putina sare, mixate la robot, iese un piure absolut delicios. La fel si din cartofi, unt, o lingura de lapte si putina sare, totul mixat, iese un piure foarte pufos.
Se taie felii de piept si se asaza pe un platou, se asaza alaturi si piure, se orneaza cu sos de afine si cateva afine alaturi. Sa aveti pofta ,dragilor!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei
Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura rasturnata cu visine si caise
1
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Bors cu loboda rosie, reteta de post
2
Borsuri, supe, ciorbe

Bors cu loboda rosie, reteta de post

Bors cu loboda rosie, reteta de post
Inghetata de trandafiri si banane
3
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
4
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
5
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Parteneri
Smoothie detoxifiant cu legume
Bucataras.RO

Smoothie detoxifiant cu legume

Este un smoothie gustos, detoxifiant chiar, care se preteaza a fi consumat pe parcursul intregii zile. Si pentru prepararea...

Smoothie detoxifiant cu legume
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti