Piept de Curcan cu Verdeturi

Postat pe: 16-03-2009
(1)

Ingrediente

600 gr piept curcan
1 ceapa mica
3-4 catei usturoi
1/2 lingurita de condimente uscate
(tarhon, rozmarin, maghiran)
1 lingura patrunjel uscat
6 linguri ulei
250 ml vin alb sec sau demisec
1 lingurita sare
piper alb macinat

Mod de preparare

Spalam carnea si o taiem felii de 1 cm grosime. Usturoiul se curata si se piseaza.
Pregatim marinata in felul urmator. Intr-un vas punem usturoiul pisat 1/2 lingurita tarhon, 1/2 lingurita rozmarin si 1/2 lingurita maghiran (toate uscate) si apoi 1 lingura de patrunjel verde uscat si 1 lingurita sare si 1/2 lingurita piper alb macinat. Peste toate aceste condimente turnam cele 250 ml de vin alb si cele 6 linguri de ulei. Amestecam totul bine si asezam in marinata astfel obtinuta feliile de piept de curcan. Lasam in marinata carnea macar 1 ora (de preferat ar fi sa se tina de pe o zi pe alta sa se patrunda carnea mai bine ).

Dupa ce carnea a fost tinuta la marinat, se scot feliile la scurs si se prajesc intr-o tava de teflon pe ambele parti la foc iute. Ceapa se da pe razatoarea mica si se caleste intr-un vas pe 2 linguri de ulei. Bucatile de carne prajite se pun peste ceapa calita si, peste toate, se toarna restul de marinata ramasa si supa de carne, sau de legume (se poate pune si apa) cat sa acopere un pic bucatile de carne. Se lasa la fiert pana zeama scade si ramane cca. de un deget sos.



Se poate servi cu orez fiert natur sau cu cartofi si cu salata de legume.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Piept de Curcan cu Verdeturi" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

lucia_bp
•  06.03.2009 20:18:19

Arata si are un gust minunat !Felicitari!

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Piept de Curcan cu Verdeturi