Piept de Curcan cu Verdeturi

Complexitate
redusa
Piept de Curcan cu Verdeturi

Ingrediente

  • 600 gr piept curcan
  • 1 ceapa mica
  • 3-4 catei usturoi
  • 1/2 lingurita de condimente uscate
  • (tarhon, rozmarin, maghiran)
  • 1 lingura patrunjel uscat
  • 6 linguri ulei
  • 250 ml vin alb sec sau demisec
  • 1 lingurita sare
  • piper alb macinat

Mod de preparare

Spalam carnea si o taiem felii de 1 cm grosime. Usturoiul se curata si se piseaza.
Pregatim marinata in felul urmator. Intr-un vas punem usturoiul pisat 1/2 lingurita tarhon, 1/2 lingurita rozmarin si 1/2 lingurita maghiran (toate uscate) si apoi 1 lingura de patrunjel verde uscat si 1 lingurita sare si 1/2 lingurita piper alb macinat. Peste toate aceste condimente turnam cele 250 ml de vin alb si cele 6 linguri de ulei. Amestecam totul bine si asezam in marinata astfel obtinuta feliile de piept de curcan. Lasam in marinata carnea macar 1 ora (de preferat ar fi sa se tina de pe o zi pe alta sa se patrunda carnea mai bine ).

Dupa ce carnea a fost tinuta la marinat, se scot feliile la scurs si se prajesc intr-o tava de teflon pe ambele parti la foc iute. Ceapa se da pe razatoarea mica si se caleste intr-un vas pe 2 linguri de ulei. Bucatile de carne prajite se pun peste ceapa calita si, peste toate, se toarna restul de marinata ramasa si supa de carne, sau de legume (se poate pune si apa) cat sa acopere un pic bucatile de carne. Se lasa la fiert pana zeama scade si ramane cca. de un deget sos.

Se poate servi cu orez fiert natur sau cu cartofi si cu salata de legume.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie
Bucataras.RO

Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie

Deliiiiiiciooooosaaaaaaaa! Garantez...racoritoare, lejera...de vara!Merge cu o limonada cu gheata si menta perfect! 

Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia