Gyros - Condiment si Marinada Greceasca Pentru Carne

Complexitate
redusa
Gyros - Condiment si Marinada Greceasca Pentru Carne

Ingrediente

  • Pentru condimentul gyros:
  • -1 mana fulgi de ceapa uscata sau 1 ceapa potrivita, tocata marunt
  • -1 lingurita sare de mare
  • -1 lingurita cu varf boia dulce
  • -1/2 lingurita boia iute / piper de Cayenne sau dupa gust
  • -oregano uscat, dupa gust
  • -rozmarin uscat, dupa gust
  • -1 lingurita rasa chimen
  • -1 lingurita rasa coriandru, pudra
  • -1 lingurita cu varf piper negru
  • -3 catei de usturoi, zdrobiti sau 1 lingura usturoi granulat
  • -1 frunza de dafin, maruntita bine
  • -ierburi aromatice proaspete, dupa gust si preferinta: menta verde, maghiran, cimbru (in situatii de forta majora se pot folosi si cele uscate)
  • Pentru marinada gyros:
  • -condiment gyros
  • -ulei de masline
  • -suc de lamaie

Mod de preparare

Condiment gyros:
Puneti fulgii de ceapa / ceapa tocata intr-un mojar si adaugati sarea de mare.
Incepeti sa zdrobiti amestecul pana cand se marunteste bine.
Adaugati boiaua dulce, boiaua iute, oregano, rozmarin si continuati mojararea.
Adaugati chimen, coriandru pudra si piper negru.
Puneti usturoiul zdrobit sau cel granulat.
In final, maruntiti frunza de dafin si adaugati-o.

Continuati mojararea pana cand obtineti un amestec omogen.
La sfarsit, adaugati ierburile proaspat tocate (recomandat), dar pot fi inlocuite si cu uscate.

* In amestecul initial, ca sa se combine mai bine cu celelalte condimente si sa creeze o baza aromatica superba este recomandat sa puneti oregano si rozmarinul, uscate.

Folositi pentru condimentarea fripturilor facute in cuptor, la grill sau a carnii pregatita la gratar (miel, porc, pui, etc) sau legume, in special la cartofi.

Marinada gyros:
Amestecati condimentul gyros cu ulei de masline (cate 1 lingura o data) si suc de lamaie (cate 1 lingurita o data), alternand.

Amestecati bine pana obtineti o pasta omogena, care sa fie mai fluida.
Pentru marinare, ungeti carnea cu marinada gyros, pe toate fetele si lasati la rece, in vas acoperit, pentru cel putin 2 ore, dar cel mai bine de seara pana dimineata.

Folositi carnea dupa cum cere reteta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni
Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briosele cu afine sunt delicioase prajituri individuale, perfecte pentru micul dejun, gustari sau deserturi. Acestea sunt...

Briose cu afine - reteta de briose pufoase
Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofii boieresti sunt un fel de mancare simplu de preparat, ieftin si cu ingrediente la indemana oricui.

Cartofi boieresti - simplu si bun
Cele mai apreciate rețete
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Rulada cu biscuiti, fineti si cocos
3
Dulciuri

Rulada cu biscuiti, fineti si cocos

Rulada cu biscuiti, fineti si cocos
Placinta cu iaurt
4
Dulciuri

Placinta cu iaurt

Placinta cu iaurt
Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.
5
Dulciuri

Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.

O minunata minunata tarta cu aluat crocant și umplutură dulce de mere.

Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.
Parteneri
Ciorba de cartofi noi cu costita afumata
Bucataras.RO

Ciorba de cartofi noi cu costita afumata

 De obicei ciorbele cu legume noi le prepar fara carne. De data aceasta bucata de costita carnosa, afumata de casa, se...

Ciorba de cartofi noi cu costita afumata
Coulis de capsuni
Culinar.RO

Coulis de capsuni

• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...

Coulis de capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent. citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!