Gyros - Condiment si Marinada Greceasca Pentru Carne

Complexitate
redusa
Gyros - Condiment si Marinada Greceasca Pentru Carne

Ingrediente

  • Pentru condimentul gyros:
  • -1 mana fulgi de ceapa uscata sau 1 ceapa potrivita, tocata marunt
  • -1 lingurita sare de mare
  • -1 lingurita cu varf boia dulce
  • -1/2 lingurita boia iute / piper de Cayenne sau dupa gust
  • -oregano uscat, dupa gust
  • -rozmarin uscat, dupa gust
  • -1 lingurita rasa chimen
  • -1 lingurita rasa coriandru, pudra
  • -1 lingurita cu varf piper negru
  • -3 catei de usturoi, zdrobiti sau 1 lingura usturoi granulat
  • -1 frunza de dafin, maruntita bine
  • -ierburi aromatice proaspete, dupa gust si preferinta: menta verde, maghiran, cimbru (in situatii de forta majora se pot folosi si cele uscate)
  • Pentru marinada gyros:
  • -condiment gyros
  • -ulei de masline
  • -suc de lamaie

Mod de preparare

Condiment gyros:
Puneti fulgii de ceapa / ceapa tocata intr-un mojar si adaugati sarea de mare.
Incepeti sa zdrobiti amestecul pana cand se marunteste bine.
Adaugati boiaua dulce, boiaua iute, oregano, rozmarin si continuati mojararea.
Adaugati chimen, coriandru pudra si piper negru.
Puneti usturoiul zdrobit sau cel granulat.
In final, maruntiti frunza de dafin si adaugati-o.

Continuati mojararea pana cand obtineti un amestec omogen.
La sfarsit, adaugati ierburile proaspat tocate (recomandat), dar pot fi inlocuite si cu uscate.

* In amestecul initial, ca sa se combine mai bine cu celelalte condimente si sa creeze o baza aromatica superba este recomandat sa puneti oregano si rozmarinul, uscate.

Folositi pentru condimentarea fripturilor facute in cuptor, la grill sau a carnii pregatita la gratar (miel, porc, pui, etc) sau legume, in special la cartofi.

Marinada gyros:
Amestecati condimentul gyros cu ulei de masline (cate 1 lingura o data) si suc de lamaie (cate 1 lingurita o data), alternand.

Amestecati bine pana obtineti o pasta omogena, care sa fie mai fluida.
Pentru marinare, ungeti carnea cu marinada gyros, pe toate fetele si lasati la rece, in vas acoperit, pentru cel putin 2 ore, dar cel mai bine de seara pana dimineata.

Folositi carnea dupa cum cere reteta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Prajitura Fanta
2
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Menemen turcesc
Bucataras.RO

Menemen turcesc

Cu ceva ani in urma gasisem reteta aceasta intr-o carte parca si o copiasem.Zilele trecute am dat peste ea si am zis sa o...

Menemen turcesc
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola