Cotlet de porc cu spanac ,invelit in bacon

Portii
6
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
130 minute
Complexitate
medie
Cotlet de porc cu spanac ,invelit in bacon

Ingrediente

  • 1 buc de circa 1 kg cotlet de porc
  • 500 g spanac congelat
  • 5 linguri ulei de masline
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1 lingura cu smantana.
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1 lingurita rasa boia de ardei iute
  • 20 felii bacon feliate subtire
  • 250 ml vin sec alb
  • sare
  • piper macinat

Mod de preparare

Cotletul de porc il spalam ,il lasam la scurs , il ungem cu ulei de masline(2 linguri) si apoi il condimentam cu sare,piper macinat,boia si cimbru.

Decongelam spanacul.
Usturoiul curatat il dam prin presa.
Punem la incins uleiul(3 linguri) si adaugam spanacul si usturoiul.
Condimentam dupa gust cu sare si piper.

Lasam la foc potrivit pana cand scade.
Tragem de pe foc ,lasam sa se racorasca si adaugam smantana.Amestecam.
Asezam muschiul de porc pe o hartie de aluminiu.
Peste muschiul de porc asezam spanacul cat mai uniform .

Imbracam muschiul de porc in bacon.

Invelim friptura in folia de aluminiu si o asezam intr-o tava in care am pus o cana cu apa.
Dam la cuptor pentru circa 1 ora si 15 min.
Scoatem tava din cuptor,indepartam folia de aluminiu si dam din nou la cuptor pentru circa 15-20 min.
Scoatem din cuptor,asezam friptura pe un platou ,o feliem si o servim alaturi de o garnitura si(sau) o salata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa