Antricot (dry aged rib eye) cu cartofi

Postat pe: 14-07-2015
(0)

Ingrediente

Antricot rib eye – 1 buc cca 400 g
Cartof dulce – 1 buc
Cartof simplu – 1 buc (mai mare)
Piper cayenne – 1 varf de cutit
Boia dulce – ½ lingurita
Cimbru – ½ lingurita
Usturoi – 1 catel
Unt – 25 g
Ulei de masline – 2-3 lingurite
Vin rosu demisec – 30 ml
Chives – 10-15 bete
Sare si piper – dupa gust

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

50min
Spalati bine cartofii si taiati-i bucati mai mari ca pentru wedges;
Puneti-i la fiert in apa cu sare (separat), iar cand au fiert, lasati-i cca 30-45 min la scurs;
Amestecati piperul cayenne cu cimbru, boia dulce, sare si piper;
Puneti o hartie de copt intr-o tava de cuptor si pe aceasta puneti cartofii;
Stropiti-i cu putin ulei de masline si asezonati-i bine cu mix-ul de condimente;
Introduceti-i in cuptorul incins in prealabil la cca 190-200 grade pana se rumenesc;
Asezonati carnea cu putina sare;
Incingeti o tigaie in care adaugati atat untul cat si uleiul de masline (adaugam ulei ca sa nu ardem untul);
Taiati catelul de usturoi pe lungime pe jumatate si adaugati-l in tigaie;
Puneti carnea inauntru si prajiti-o cca 1:30 min pe fiecare parte, cat sa prinda culoare;
Scoateti usturoiul inainte ca acesta sa devina maroniu;
Stingeti cu vin rosu si acoperiti cu un capac pentru cca 1 min;
Infigeti un termometru de carne in interiorul acesteia, iar daca acesta arata intre 60-62 grade, atunci ea este perfect medium;
Scoateti-o pe un tocator/farfurie/rack la odihnit pentru cca 5-10 min;
Optional puteti s-o mai treceti cateva secunde pe fiecare parte in tigaie pentru a o incalzi daca vi se pare ca s-a racit;
Serviti-o impreuna cu cartofii;
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Antricot (dry aged rib eye) cu cartofi" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 50 %
599.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Antricot (dry aged rib eye) cu cartofi
Cookie Settings