Antricot (dry aged rib eye) cu cartofi

Postat pe: 14-07-2015
(0)

Ingrediente

Antricot rib eye – 1 buc cca 400 g
Cartof dulce – 1 buc
Cartof simplu – 1 buc (mai mare)
Piper cayenne – 1 varf de cutit
Boia dulce – ½ lingurita
Cimbru – ½ lingurita
Usturoi – 1 catel
Unt – 25 g
Ulei de masline – 2-3 lingurite
Vin rosu demisec – 30 ml
Chives – 10-15 bete
Sare si piper – dupa gust

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

50min
Spalati bine cartofii si taiati-i bucati mai mari ca pentru wedges;
Puneti-i la fiert in apa cu sare (separat), iar cand au fiert, lasati-i cca 30-45 min la scurs;
Amestecati piperul cayenne cu cimbru, boia dulce, sare si piper;
Puneti o hartie de copt intr-o tava de cuptor si pe aceasta puneti cartofii;
Stropiti-i cu putin ulei de masline si asezonati-i bine cu mix-ul de condimente;
Introduceti-i in cuptorul incins in prealabil la cca 190-200 grade pana se rumenesc;
Asezonati carnea cu putina sare;
Incingeti o tigaie in care adaugati atat untul cat si uleiul de masline (adaugam ulei ca sa nu ardem untul);
Taiati catelul de usturoi pe lungime pe jumatate si adaugati-l in tigaie;
Puneti carnea inauntru si prajiti-o cca 1:30 min pe fiecare parte, cat sa prinda culoare;
Scoateti usturoiul inainte ca acesta sa devina maroniu;
Stingeti cu vin rosu si acoperiti cu un capac pentru cca 1 min;
Infigeti un termometru de carne in interiorul acesteia, iar daca acesta arata intre 60-62 grade, atunci ea este perfect medium;
Scoateti-o pe un tocator/farfurie/rack la odihnit pentru cca 5-10 min;
Optional puteti s-o mai treceti cateva secunde pe fiecare parte in tigaie pentru a o incalzi daca vi se pare ca s-a racit;
Serviti-o impreuna cu cartofii;
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Antricot (dry aged rib eye) cu cartofi" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
331.50 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Antricot (dry aged rib eye) cu cartofi