Zuppa inglese

Complexitate
redusa
Zuppa inglese

Ingrediente

  • 3 galbenusuri
  • 1/2 litru lapte
  • 50 grfaina
  • 90 grzahar
  • 20 grunt
  • 3-4 linguri de cacao
  • coaja de la o lamaie
  • 1 praf de vanilie
  • Alchermes, Rosolio, Marsala
  • In lipsa de aceste tipuri de bauturi,se poate folosi alte lichioruri
  • piscoturi(sau pandispan)

Mod de preparare

Se pun galbenusurile intr-un castron cu zaharul,se amesteca bine ,cand zaharul s-a topit ,adaugam faina,apoi laptele ,putin cate putin si vanilia. Punem compozitia intr-o cratita de teflon ,adaugam coaja de lamaie, nu rasa ,intreaga si lasam sa fiarba ,la foc potrivit catre mic, amestecand cu lingura.

Cand compozitia s-a ingrosat ,dam deoparte ,scoatem coaja de lamaie si adugam untul, apoi lasam crema sa se raceasca . Inainte sau dupa ce s-a racit ,impartim in doua crema si o parte o amestecam cu cateva lniguri de cacao.

Cand s-a racit crema, preparam zuppa inglese, in modul urmator: insiropam (eventual stropim) piscoturile (sau pandispanul) , facem un strat intr-o forma in care dorim sa-l lasam la frigider, deasupra punem un strat de crema , apoi alt strat de piscoturi + strat de crema de cacao+ piscoturi ca ultimul strat. Piscoturile nu trebuiesc insiropate prea mult. Putem sa le stropim sau sa le dam deasupra cu pensula inmuiata in lichiorul care folosim .

Cand am terminat , punem in frigider , cateva ore (minim 4-5 ore), inainte de a servi. Rasturnam forma pe o farfurie iar apoi taiem si servim daca dorim si cu frisca deasupra.

Se pot face si mono portii, in cupe mai mari (largi) , lasand ultimul strat cu crema. Daca dorim putem face doar cu un singur fel de crema.
Cu cat se tine mai mult in frigider, inainte de a fi servita , cu atat este mai bine.

Daca nu vrem sa insiropam piscoturile cu o bautura alcolica(lichior) ,le putem insiropa cu un simplu sirop de apa, zahar si cafea sau alte arome.

Daca vrem sa iasa piscoturile de culoare rosie, facem un sirop din apa si zahar in care punem cateva picaturi de colorant alimentar.

Eu am folosit o forma rotunda dar se poate prepara ca un tiramisù,cu mai multe straturi de piscoturi, alternand cremele.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu Nutella si nuca prajita

Prajitura cu Nutella si nuca prajita

Prajitura cu Nutella si nuca prajita
Papricas de pui cu galuste

Papricas de pui cu galuste

Papricas de pui cu galuste
Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tuguiet
1
Dulciuri

Prajitura Tuguiet

Prajitura Tuguiet
Alba ca zapada
2
Dulciuri

Alba ca zapada

Alba ca zapada
Gutui in Sirop Aromat, Pentru Iarna
3
Conserve, muraturi

Gutui in Sirop Aromat, Pentru Iarna

Gutui in Sirop Aromat, Pentru Iarna
Prajitura Cu Crema De Ness
4
Dulciuri

Prajitura Cu Crema De Ness

Prajitura Cu Crema De Ness
Papricas de pui cu galuste de faina si smantana
5
Mancaruri cu carne

Papricas de pui cu galuste de faina si smantana

Papricas de pui cu galuste de faina si smantana
Parteneri
Desert cornulete fragede
Bucataras.RO

Desert cornulete fragede

Reteta 450, by Rocsi! Multumesc draga mea! :-* Un aluat atat de fraged incat ti se topeste in gura...foarte bune, MINUNATE as...

Desert cornulete fragede
Dulceata si peltea de gutui
Culinar.RO

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Budinca de paste cu pui si legume
Gustos.RO

Budinca de paste cu pui si legume

Budinca de paste cu pui si legume