Ingrediente
● 3 galbenusuri |
● 1/2 litru lapte |
● 50 grfaina |
● 90 grzahar |
● 20 grunt |
● 3-4 linguri de cacao |
● coaja de la o lamaie |
● 1 praf de vanilie |
● Alchermes, Rosolio, Marsala |
● In lipsa de aceste tipuri de bauturi,se poate folosi alte lichioruri |
● piscoturi(sau pandispan) |
Mod de preparare
Se pun galbenusurile intr-un castron cu zaharul,se amesteca bine ,cand zaharul s-a topit ,adaugam faina,apoi laptele ,putin cate putin si vanilia. Punem compozitia intr-o cratita de teflon ,adaugam coaja de lamaie, nu rasa ,intreaga si lasam sa fiarba ,la foc potrivit catre mic, amestecand cu lingura.
Cand compozitia s-a ingrosat ,dam deoparte ,scoatem coaja de lamaie si adugam untul, apoi lasam crema sa se raceasca . Inainte sau dupa ce s-a racit ,impartim in doua crema si o parte o amestecam cu cateva lniguri de cacao.
Cand s-a racit crema, preparam zuppa inglese, in modul urmator: insiropam (eventual stropim) piscoturile (sau pandispanul) , facem un strat intr-o forma in care dorim sa-l lasam la frigider, deasupra punem un strat de crema , apoi alt strat de piscoturi + strat de crema de cacao+ piscoturi ca ultimul strat. Piscoturile nu trebuiesc insiropate prea mult. Putem sa le stropim sau sa le dam deasupra cu pensula inmuiata in lichiorul care folosim .
Cand am terminat , punem in frigider , cateva ore (minim 4-5 ore), inainte de a servi. Rasturnam forma pe o farfurie iar apoi taiem si servim daca dorim si cu frisca deasupra.
Se pot face si mono portii, in cupe mai mari (largi) , lasand ultimul strat cu crema. Daca dorim putem face doar cu un singur fel de crema.
Cu cat se tine mai mult in frigider, inainte de a fi servita , cu atat este mai bine.
Daca nu vrem sa insiropam piscoturile cu o bautura alcolica(lichior) ,le putem insiropa cu un simplu sirop de apa, zahar si cafea sau alte arome.
Daca vrem sa iasa piscoturile de culoare rosie, facem un sirop din apa si zahar in care punem cateva picaturi de colorant alimentar.
Eu am folosit o forma rotunda dar se poate prepara ca un tiramisù,cu mai multe straturi de piscoturi, alternand cremele. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Zuppa inglese" nu uita sa ii faci un review.
Cand compozitia s-a ingrosat ,dam deoparte ,scoatem coaja de lamaie si adugam untul, apoi lasam crema sa se raceasca . Inainte sau dupa ce s-a racit ,impartim in doua crema si o parte o amestecam cu cateva lniguri de cacao.
Cand s-a racit crema, preparam zuppa inglese, in modul urmator: insiropam (eventual stropim) piscoturile (sau pandispanul) , facem un strat intr-o forma in care dorim sa-l lasam la frigider, deasupra punem un strat de crema , apoi alt strat de piscoturi + strat de crema de cacao+ piscoturi ca ultimul strat. Piscoturile nu trebuiesc insiropate prea mult. Putem sa le stropim sau sa le dam deasupra cu pensula inmuiata in lichiorul care folosim .
Cand am terminat , punem in frigider , cateva ore (minim 4-5 ore), inainte de a servi. Rasturnam forma pe o farfurie iar apoi taiem si servim daca dorim si cu frisca deasupra.
Se pot face si mono portii, in cupe mai mari (largi) , lasand ultimul strat cu crema. Daca dorim putem face doar cu un singur fel de crema.
Cu cat se tine mai mult in frigider, inainte de a fi servita , cu atat este mai bine.
Daca nu vrem sa insiropam piscoturile cu o bautura alcolica(lichior) ,le putem insiropa cu un simplu sirop de apa, zahar si cafea sau alte arome.
Daca vrem sa iasa piscoturile de culoare rosie, facem un sirop din apa si zahar in care punem cateva picaturi de colorant alimentar.
Eu am folosit o forma rotunda dar se poate prepara ca un tiramisù,cu mai multe straturi de piscoturi, alternand cremele. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Zuppa inglese" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 09.09.2008 03:16:17
nu mai ai o bucatica si pt mine??arata asa de bine :))