Zuppa inglese

Complexitate
redusa
Zuppa inglese

Ingrediente

  • 3 galbenusuri
  • 1/2 litru lapte
  • 50 grfaina
  • 90 grzahar
  • 20 grunt
  • 3-4 linguri de cacao
  • coaja de la o lamaie
  • 1 praf de vanilie
  • Alchermes, Rosolio, Marsala
  • In lipsa de aceste tipuri de bauturi,se poate folosi alte lichioruri
  • piscoturi(sau pandispan)

Mod de preparare

Se pun galbenusurile intr-un castron cu zaharul,se amesteca bine ,cand zaharul s-a topit ,adaugam faina,apoi laptele ,putin cate putin si vanilia. Punem compozitia intr-o cratita de teflon ,adaugam coaja de lamaie, nu rasa ,intreaga si lasam sa fiarba ,la foc potrivit catre mic, amestecand cu lingura.

Cand compozitia s-a ingrosat ,dam deoparte ,scoatem coaja de lamaie si adugam untul, apoi lasam crema sa se raceasca . Inainte sau dupa ce s-a racit ,impartim in doua crema si o parte o amestecam cu cateva lniguri de cacao.

Cand s-a racit crema, preparam zuppa inglese, in modul urmator: insiropam (eventual stropim) piscoturile (sau pandispanul) , facem un strat intr-o forma in care dorim sa-l lasam la frigider, deasupra punem un strat de crema , apoi alt strat de piscoturi + strat de crema de cacao+ piscoturi ca ultimul strat. Piscoturile nu trebuiesc insiropate prea mult. Putem sa le stropim sau sa le dam deasupra cu pensula inmuiata in lichiorul care folosim .

Cand am terminat , punem in frigider , cateva ore (minim 4-5 ore), inainte de a servi. Rasturnam forma pe o farfurie iar apoi taiem si servim daca dorim si cu frisca deasupra.

Se pot face si mono portii, in cupe mai mari (largi) , lasand ultimul strat cu crema. Daca dorim putem face doar cu un singur fel de crema.
Cu cat se tine mai mult in frigider, inainte de a fi servita , cu atat este mai bine.

Daca nu vrem sa insiropam piscoturile cu o bautura alcolica(lichior) ,le putem insiropa cu un simplu sirop de apa, zahar si cafea sau alte arome.

Daca vrem sa iasa piscoturile de culoare rosie, facem un sirop din apa si zahar in care punem cateva picaturi de colorant alimentar.

Eu am folosit o forma rotunda dar se poate prepara ca un tiramisù,cu mai multe straturi de piscoturi, alternand cremele.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Reteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Cele mai apreciate rețete
Cremes A la Cluj
2
Dulciuri

Cremes A la Cluj

Cremes A la Cluj
Gogosari Copti cu Usturoi
3
Garnituri

Gogosari Copti cu Usturoi

Gogosari Copti cu Usturoi
Ardei Iuti, Umpluti cu Stafide
4
Conserve, muraturi

Ardei Iuti, Umpluti cu Stafide

Ardei Iuti, Umpluti cu Stafide
Placinta Armaneasca
5
Dulciuri

Placinta Armaneasca

Placinta Armaneasca
Parteneri
Tort de ciocolata cu crema Ricotta
Bucataras.RO

Tort de ciocolata cu crema Ricotta

Pentru blat m-am inspirat din reteta Laurei http://www.bucataras.ro/retete/sachertorte-17299.html. Multumesc, a iesit foarte...

Tort de ciocolata cu crema Ricotta
Placinta quatro formaggi
Culinar.RO

Placinta quatro formaggi

Am facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.

Placinta quatro formaggi
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia