Rama il punem la topit pe baie de aburi, la el (atentie sa nu fie fierbinte!!!) se adauga 1 ou intreg si se amesteca continuu. Trebuie avut mare grija ca daca rama e prea fierbinte oul se va transforma in omleta. Se adauga 250 gr zahar praf, 200 gr nuca taiata, 100 gr stafide si 50 gr cacao si 5 linguri de faina. Se amesteca continu lasand compozitia sa fiarba timp de 10 minute pe aburi.
Intr-o forma de chec punem folie de aluminiu si apoi din compozitia de mai sus punem un rand, peste asezam piscoturi stropite cu esenta de rom (le stropim separat intr-o farfurie), apoi iar compozitie, si tot asa pana terminam compozitia obtinuta. Se da forma la rece si se tine pana se intareste.
Se rastoarna apoi pe o tava. se ia folia de aluminiu si se poate servi.
Ciorba de ciolan afumat este o delicioasa si aromata specialitate culinara, indragita in bucataria traditionala romaneasca....
Ciorba de ciolan afumat - consistenta si aromataPasca cu aluat de cozonac este desertul nelipsit de pe masa de Paste. Dupa cum puteti deduce, pasca este un cozonac umplut cu...
Pasca cu aluat de cozonac (reteta video)Rulouri dulci din aluat fraged, cu branza. Dacă îi lăsați până a doua zi, vor deveni și mai buni. Sfărâmicioși și...
Rulouri fragede cu branzaDescopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii