Zahar Vanilat Facut in Casa

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 grame zahar tos (alb sau brun, de care va place)
  • 1 pastaie de vanilie

Mod de preparare

Cu ajutorul unui cutit ascutit despicam pastaia de vanilie fara a o taia de tot. Cu varful cutitului scatem miezul miezul pastaii de vanilie. Daca zaharul este umed punem pe fundul borcanului 2-3 linguri de orez.

Adaugam jumatate din cantitatea de zahar, punem miezul pastaii si amestecam incet. Apoi completam cu zahar din aproape in aproape. Dupa fiecare adaos de zahar amestecam pentru ca semintele sa se distribuie uniform. La final punem pastaia cu totul (o scufundam in zahar).

Din cand in cand mai scuturam borcanelul (cam o data pe zi sau de cate ori trecem pe langa el; daca se uita nu e grav .... pastaia isi va face treaba: lol: ). Cam in 3 saptamani este gata, numai bun de folosit la retete.

La deschiderea borcanului vom avea cel mai parfumat si mai imbietor zahar vanilat pe care l-am gustat vreodata.
Il folosim la prepararea deserturilor, la ceai ... si de ce nu si la cafea:) sau il oferim cadou unei gospodine (gen bunica).

De ce sa dam banii pe cel din comert, plin de adaosuri sintetice cand totul e atat de simplu? Va garantez ca daca il veti incerca nu veti vrea sa va mai reveniti la cel de pe raft!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
2
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Dulceata de agrise
4
Placinte cu carne
5
Aperitive

Placinte cu carne

Placinte cu carne
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie