Cu ajutorul unui cutit ascutit despicam pastaia de vanilie fara a o taia de tot. Cu varful cutitului scatem miezul miezul pastaii de vanilie. Daca zaharul este umed punem pe fundul borcanului 2-3 linguri de orez.
Adaugam jumatate din cantitatea de zahar, punem miezul pastaii si amestecam incet. Apoi completam cu zahar din aproape in aproape. Dupa fiecare adaos de zahar amestecam pentru ca semintele sa se distribuie uniform. La final punem pastaia cu totul (o scufundam in zahar).
Din cand in cand mai scuturam borcanelul (cam o data pe zi sau de cate ori trecem pe langa el; daca se uita nu e grav .... pastaia isi va face treaba: lol: ). Cam in 3 saptamani este gata, numai bun de folosit la retete.
La deschiderea borcanului vom avea cel mai parfumat si mai imbietor zahar vanilat pe care l-am gustat vreodata.
Il folosim la prepararea deserturilor, la ceai ... si de ce nu si la cafea:) sau il oferim cadou unei gospodine (gen bunica).
De ce sa dam banii pe cel din comert, plin de adaosuri sintetice cand totul e atat de simplu? Va garantez ca daca il veti incerca nu veti vrea sa va mai reveniti la cel de pe raft!
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosUn desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minuteMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii