Zahar Invertit

Complexitate
redusa
Zahar Invertit

Ingrediente

  • -1 kg zahar tos
  • -150- 450 ml apa (plata sau de la robinet), in functie de consistenta finala pe care o dorim
  • -1 lingurita rasa sare de lamaie
  • -un vas emailat mai mare
  • -1 lingura de lemn
  • -borcane cu capac
  • -tifon dublu
  • Nota: Se interzice folosirea vaselor de inox sau aluminiu, precum si a lingurilor metalice

Mod de preparare

Puneti zaharul, apa, sarea de lamaie in vasul emailat si fierbeti circa 10 min, la foc iute, amestecand ocazional cu lingura de lemn.

Adunati si aruncati spuma de culoare pamantie care se formeaza in timpul fierberii pe marginea vasului, folosind tot lingura de lemn.

Supravegheati vasul deoarece in timpul fierberii spuma care se
formeaza are tendinta de a iesi din vas. Fierband in clocote, zaharul se transforma intr-o compozitie limpede ca uleiul si groasa ca mierea. Procesul este terminat in momentul in care nu se mai formeaza spuma.

Spre sfarsitul fierberii - ultimele 2- 3 min din cele 10 min - micsorati intensitatea focului pentru ca siropul sa nu se inchida la culoare si sa ramana auriu ca mierea.

Luati vasul de pe foc, lasati putin sa se racoreasca, apoi turnati in borcanele sterilizate, prin tifon dublu.

Inchideti cu capace si dati la camara.
Folositi pentru indulcirea ceaiului, cafelei, laptelui, la prepararea siropurilor etc.

La fel de bine se poate intrebuinta la indulcirea checurilor, cozonacilor, prajiturilor de toate felurile, etc, micsorand cantitatea de lichid din reteta pentru a compensa aportul de apa adus de zaharul invertit in forma lui de sirop.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
3
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Oua Colorate cu Hartie Creponata
4
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Clatite cu dovlecel si branza
5
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Parteneri
Prajitura cu crema de capsuni
Bucataras.RO

Prajitura cu crema de capsuni

E de sezon.....si e impartita si mancata deja....

Prajitura cu crema de capsuni
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola