Puneti zaharul, apa, sarea de lamaie in vasul emailat si fierbeti circa 10 min, la foc iute, amestecand ocazional cu lingura de lemn.
Adunati si aruncati spuma de culoare pamantie care se formeaza in timpul fierberii pe marginea vasului, folosind tot lingura de lemn.
Supravegheati vasul deoarece in timpul fierberii spuma care se
formeaza are tendinta de a iesi din vas. Fierband in clocote, zaharul se transforma intr-o compozitie limpede ca uleiul si groasa ca mierea. Procesul este terminat in momentul in care nu se mai formeaza spuma.
Spre sfarsitul fierberii - ultimele 2- 3 min din cele 10 min - micsorati intensitatea focului pentru ca siropul sa nu se inchida la culoare si sa ramana auriu ca mierea.
Luati vasul de pe foc, lasati putin sa se racoreasca, apoi turnati in borcanele sterilizate, prin tifon dublu.
Inchideti cu capace si dati la camara.
Folositi pentru indulcirea ceaiului, cafelei, laptelui, la prepararea siropurilor etc.
La fel de bine se poate intrebuinta la indulcirea checurilor, cozonacilor, prajiturilor de toate felurile, etc, micsorand cantitatea de lichid din reteta pentru a compensa aportul de apa adus de zaharul invertit in forma lui de sirop.
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustLa fel de cunoscuta in CSI ca si si placinta ruseasca cu branza pe care am postat-o anterior...
Cочники-Placinta ruseasca cu branza IIDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii